Jaki masz komunikat?
Nie czytam PM. Proszę używać e-mail.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Outline 2025 - invitro na Atari ST Paradox i Havoc/Lineout wydali invitro na Outline 2025 dla Atari STf z 1 MB RAM.
Nowe postacie w Street Fighter 2 Vega dodaje kolejne postacie do portu SF2 na Atari 8-bit. Zobacz nowy film z rozgrywką.
ATasm v1.30 ATasm v1.30 to assembler dla procesora 6502 działający z poziomu wiersza poleceń, zgodny z oryginalnym Mac/65 od OSS.
ugBASIC v1.17.2 Wszechstronny język programowania BASIC oraz cross-kompilator pozwalający na tworzenie programów na różne platformy 8-bitowe
Zapraszamy do artykułów na atari.area! Szukasz różnorodnych materiałów na temat Atari? Koniecznie odwiedź dział artykułów.
atari.area forum » Zloty » WAPNIAK 2017 - multimedia
Strony Poprzednia 1 2 3 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Jaki masz komunikat?
taki:
pin.atari.pl/AtariORG/nicniewidac.JPG
nie zrozumiem tego IMG nigdy ;) Już nawet odgrzebałem mój cudowny post z działu sprawy aa i nie działa. No nic, link trza se ręcznie wrzucić i tyle.
Zapomniałem po prostu, że ma być JPG a nie jpg :D
You don't have permission to access /AtariORG/ on this server i brak pliku
.. mam na chwilę obecną jakieś szczątki zapisu z /telefonu/ w wykonaniu thePinka ;) Video z kamer in progress...
https://www.youtube.com/watch?v=Y1J-Lyakxuo
Zapomniałem po prostu, że ma być JPG a nie jpg
Prawdopodobnie po drugiej stronie siedzi jakiś Linux. System ten nie radzi sobie za dobrze w momecie gdy pozmieniasz wielkość liter...
mam na chwilę obecną jakieś szczątki
Wystąpił błąd.
Czyżby YouTube też oparty był na Linux? ;-)
... to video z YT działa, czy nie. Bo u mnie tak ;)
masakra.
nie :P
Działa już.
Co do zdjęć to tam w albumie jest film więc to on pewnie blokuje całą stronę jeżeli masz jakiegoś adblocka który takie strony dodatkowo blokuje. Sprobować można zamknąć całkiem adblocka i dopiero otworzyć stronę.
całkowite wyłączenie ad_blk nic nie daje. Efekt ten sam.
Luzik, kiedyś to może ktoś wrzuci na pigwe to sobie zobaczę.
EDIT:
Bardzo dziękuję też za życzenia, oraz szczególnie za DYPLOM :)
Człowiek który nie zna się na typografii niech lepiej nie bierze się za tworzenie publikacji, nawet w formie dyplomu… :)
Ty Skrzyp, to akurat ogarniasz chyba z 10% dowcipów ;)
@Mazi - na 40'stke dostałem od chłopaków :D
Pin:
no to tekst zawarty na dyplomie nijak sie ma do okolicznosci :)
Wszystkiego najlepszego!
@Mazi - zależnie od kontekstu, trzeba było być na party ;)
Dzięki za życzenia Mazi!
Człowiek który nie zna się na typografii niech lepiej nie bierze się za tworzenie publikacji, nawet w formie dyplomu… :)
Dobry Człowieku - który widać na wszystkim się zna - powiesz mi, biednemu człekowi jaki to typograficzny błąd popełniłem?:)
A dyplomik jest od całej grupy "P.H.A.T":)
skrzyp napisał/a:Człowiek który nie zna się na typografii niech lepiej nie bierze się za tworzenie publikacji, nawet w formie dyplomu… :)
Dobry Człowieku - który widać na wszystkim się zna - powieszmi, biednemu człekowi jaki to typograficzny błąd popełniłem?:)
A dyplomik jest od całej grupy "P.H.A.T":)
a ja mam wrażenie że sam "Dobry człowiek" na niczym sie nie zna
A ja mam wrażenie, że ktoś dokleił "S" ze standardowej czcionki bezszeryfowej (Helvetica, Dejavu Sans, Arial, Liberation Sans, San Francisco) zamiast chociaż trochę napracować się, by upodobnić je do reszty napisu w logo Atari, przy bardzo charakterystycznym "R" to "S" wygląda wręcz obleśnie.
A głupie komentarze to sobie darujcie, i tak nie przebijecie moich :)
.. to JA jestem właścicielem dyplomu i uprzejmie donoszę, że literka "S" w niczym mnie nie razi, ani nie przeszkadza. Czy to wystarczy? ;)
A grubość linii, chociażby? :)
Albo wysokość linii średniej?
Kroje pisma to nie tylko piksele w siatce 8x8 bądź 8x16 :D
Niestety czcionka SF Atarian System jest pełna niedoskonałości :)
http://www.dafont.com/atarian-system.font
Mi tam ona pasuje - trzeba by zapytać Bociana jakiego fonta użył, grubość wszystkich liter jest dokładnie taka sama:) Ehh czepialski...
Nie jest to raczej oficjalna atarowska czcionka, więc nic dziwnego, jest pełna nieścisłości. Właśnie tak wygląda, jakby ktoś wziął jakąś wersję "condensed" Helvetici, pogrubił, nieco poszerzył i podstawił znaki z logo Atari w miejsca na tablicy znaków.
Tylko cyfry i znaki interpunkcyjne doczekały się jakiegokolwiek zaangażowania, ale ogółem widać że to mocno amatorska robota.
Nie kłoćić się o czcionkę. Ja się bym cieszyła - liczą się chęci a nie zasady czcionek, nie każdy jest grafikiem. A nawet jak jest to nie musi znać się na niunasach.
Strony Poprzednia 1 2 3 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Zloty » WAPNIAK 2017 - multimedia
Wygenerowano w 0.069 sekund, wykonano 50 zapytań