Wybaczcie być może to śmieszny temat - mam drobny spór ze znajomym o przewijanie do przodu w magnetofonie XC12. Otóż u mnie, przewijanie do przodu działa, ale muszę wpisać CLOAD, nacisnąć jakiś klawisz i tak jak przy PLAY, dopiero wtedy przewija do przodu. Do tyłu przewija od razu po załączeniu 65XE. Kumpel mówi, że u niego, przewijanie do przodu i tyłu działa od razu po włączeniu kompa. Kto ma coś zepsute? Podejrzewam, że ja, a jeśli tak to co i gdzie szukać ewentualnej usterki, bo to już drugi magnet, który zachowuje się u mnie w ten sposób?
Fujisan 1.0.3 Wydano nową wersję Fujisan, nowoczesnego frontendu do emulatora Atari800 z wieloma poprawkami i ulepszeniami.
Altirra 4.40 beta 19 Dziewiętnasta beta Altirra, najlepszego emulatora 8-bitowych komputerów Atari, już dostępna!
13. odcinek kursu programowania u Larka Larek wraca z kolejną, trzynastą częścią swojego popularnego kursu pisania gier na Atari.
Fujisan 1.0.2 Projekt frontendu do Atari800 otrzymał aktualizację.
Nowa wersja ARIFE PVBest73 wydaje nową wersję swojego narzędzia do zarządzania plikami na Atari 8-bit.