Moj Falcon nie chce wspolpracowac... Czarny ekran i nic wiecej.
Wiem ze chyba mam problem z resetem bo U2 pin 2 jest 0v (a o ile wiem powinno byc HIGH). Ale po paru nacisnieciach resetu w koncu pojawia sie high, monitor sie wlacza ale pojawia sie sygnal "out of range" (monitor to multisync i dziala bez problemu z TT i innymi starociami)
Mierzylem napiecie - wszystko OK. Na CPU pin 6 mam 8MHz (chyba tak powinno byc). Mam watpliwosci co do CPU bo pin 7 jest podniesiony i przylutowany kabelkiem do U67 a piny 18 i 19 sa podniesione. Z tego co wiem to na niektorych plytach pin 7 jest fabrycznie podciagniety do U67 a w dokumentacji - o ile widze - piny 18 i 19 nie sa uzywane (wiec to chyba nie jest problem).
Ma ktos jakis pomysl co robic dalej? Nie mam niestety oscyloskopu ani testowego cartridga...
Nowa beta RastaConvertera Ilmenit udostępnia czternastą betę swojego konwertera grafiki na komputery Atari.
Test7800 0.3.0 Nowa wersja emulatora Atari 7800 przynosi szereg poprawek i ulepszeń.
Defender 1.02 Nowa wersja gry Defender na Atari ST/STE/Falcon030, oparta na oryginalnych kodach z automatu arcade.
Nowe firmware dla A8PicoSIO Nowa wersja oprogramowania dla A8PicoSIO wprowadza obsługę obrazów dysków ATR o sektorach 512-bajtowych.
Mad Pascal 1.7.4 Nowa wersja kompilatora MadPascal przynosi poprawki i optymalizacje