Witam
Kupię Atari Mega STe. W rozsądnej cenie. Najchętniej komplecik (komputer,klawiatura,myszka).
Pozdrawiam
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
ICE-T 2.76 alpha 9 Nowa wersja zaawansowanego emulatora terminala
Street Fighter 2 na Atari - prace trwają W najnowszym materiale wideo autor zaprezentował aktualny stan rozgrywki.
Jurassic Spark - wersja finalna Podczas Grawitacji zaprezentowano wersję uproszczoną, pozbawioną kilku kluczowych elementów, które teraz zostały dodane.
ABBUC Software i Hardware Compos Ogłoszono coroczne konkursy.
Atari ANTIC Displaylist Designer Nowe narzędzie dla twórców oprogramowania na Atari 8-bit.
atari.area forum » Kupię / Sprzedam / Zamienię Atari » [K] Atari mega STe
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Witam
Kupię Atari Mega STe. W rozsądnej cenie. Najchętniej komplecik (komputer,klawiatura,myszka).
Pozdrawiam
Hmmmm Powodzenia ale kibicuję :)
Ciekawe jaka jest teraz rozsądna cena:) Ostatnio na OLX się pojawiło w Krośnie, ale poszło dosyć szybko hehehe:) Chyba niebawem będę zmuszony na powrót wystawić na sprzedaż Mega ST w bardzo rozbudowanym zestawie z monitorem Matrix (TT-High) i wieloma unikatowymi dodatkami, już raz go wystawiałem, ale szkoda mi się zrobiło, jednak sytuacja zmusza, ale to tak na marginesie:)
wczoraj na alledrogo sama buda MegaSTE poszła za ponad OSIEM stówek. Powariowali ludzie , choć warto :)
Nooo dokładnie, a ja mom, ale ni sprzedom:):)
Zakupiony :) Temat do zamknięcia. Dzięki!
@PrzemasIII: odpisz na maile, bo Twój egzemplarz Atari Basic czeka na opłacenie... Jeśli się rozmyśliłeś, daj znać.
Zaraz sprawę załatwię :D
Dałem o wiele za dużo niż planowałem (najnormalniej w świecie przepłaciłem ale dam radę z tym żyć;p ) Totalny golas 4MB na pokładzie i to wszystko. Dlatego założyłem wątek w innym dziale co dalej z tym fantem zrobić :D
To że zaplanowałeś kupić taniej, a kupiłeś drożej to juz inna inszość. Chciałeś mieć, to masz. Jest to swietna masyna i warto ja mieć w kolekcji. A taniej nie bedzie,.
Retro sprzęty, już dawno pisałem, kosztują nie tyle, za ile chce sie sprzedać, tylko tyle ile ktoś chce chce zapłacić żeby mieć.
-
Może kupiłeś ten co ostatnio poszedł na All....
MESTE poszło coś około 1280 + przesyłka i klawiatura z innej oferty tego samego sprzedającego poszła jakoś za około 300 zł .
Czyli jakoś około 1600 za MSTS+ Klawiatura.
Ten z Allegro na zdjęciach wyglądał dość przyzwoicie. A patrząć na ceny ostatnio ze dwa miesiące temu, na OLX i na All..... to 1600 też nie jest jakoś przepłacone. Jak sprawne, i w dobrym stanie, to na dziaisj chyba normalna cena.
Dość łatwo można w nim przerobić FDD zeby pracował jako HD 1.44Mb, można dodać FPU. + odpalić w 16Mhz i już bedzę zrekompensowany smutek po wydatku. :).
Ja używam na codzień, jak używam to 1040STFM, lub 1040STE.
A Mega STE, leży spakowany i raz na jakiś czas odpalony dla radości oka. :).
I nie ma jak w MSTE stary poczciwy HDD SCSI. Żadne UltraSatany, żadne Goteki itd.
Tylko działający Hdd SCSI i Dyskietki. Jak retro to retro.
Dokładnie nie ma jak SCSI :) Dodatkowo mam NetUSBee i dzięki Szanownemu Kroll-owi mogę przewalać dane na pendrivie :) Polecam takie rozwiązanie :)
Ja dorzuce swoje trzy grosze, tez uwazam SCSI za wspaniale rozwiazanie, mam dyski i inne napedy SCSI praktycznie w kazdym moim kompie :) sprawne FDD i tony dyskietek, ale zeby przerzucac MB softu przez pendrive to czemu sobie nie ulatwic zycia :)
Że SCSI jest cool :) to wiadomo choćby po tym, że dyski SAS to jest Serial Attached SCSI czyli stara sprawdzona technologia z nowym złaczem.
w serwerowniach sieć SAN / Fibre Channel używa protokołu SCSI
jak sprzedawałem na przełomie 2017 i 2018 roku swoje MSTE z kartą graficzną VME, kooprocesorem, stacją HD, tym lepszym monitorem SM 146, mychą, dedykowaną klawiaturą, instrukcją obsługi to nie było za bardzo zainteresowania w PL, zdarzały się za to oferty typowych handlarzy dam 500 zł :D
Z tego widać, jak już w ciągu roku zainteresowanie takimi urzadzeniami rośnie,.
Teraz praktycznie każde znika z aukcji, a cena co widac nie jest mała, i cały czas przybiera.
Były ostatnio dwa na znanym portalu.
https://allegro.pl/oferta/atari-mega-st … 7787768887
https://allegro.pl/oferta/klawiatura-at … 7787791107
https://allegro.pl/oferta/atari-mega-ste-7791145287
.
1500 - 1600 z klawiaturą, to już chyba taniej nie będzie.
Coraz rzadzej sie pojawiają i jak ktoś szuka do kolekcji to zapłaci.
Ja dałem za MSTe 1500, ale to był forumowy prezent ;). W środku 4MB RAM, uSatan, oraz Nova + ET4000. Komplet buda plus klawisze z myszką.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Kupię / Sprzedam / Zamienię Atari » [K] Atari mega STe
Wygenerowano w 0.027 sekund, wykonano 66 zapytań