Witam ! Pisałem na priva koledze Pin-owi, ale postanowiłem rozszerzyć temat. Dopiero mam zamiar wziąć się za "małe" Atari, posiadam 65XE z pamięcią 1MB, obecnie jest u Kol. Jesionen-a :) Chciałbym zmusić "malucha" do odczytywanie tekstów. Proszę o podpowiedź, czy jest dobry syntezator mowy na niego, - jeżeli tak to mam bardzo gorącą i ciut nietypową prośbę. Chciałbym poprosić o filmik z dobrą jakością dźwięku, żebym mógł posłuchać jak to działa, może komuś się zechce to uczynić:) Będę niezmiernie zobowiązany:)
Atari800MacX 6.1.0 Popularny emulator Atari na Maca otrzymuje wsparcie dla FujiNet/NetSIO oraz liczne poprawki błędów!
RastaConverterBeta19 Najnowsza wersja RastaConvertera wprowadza nowe funkcje odległości kolorów, w tym domyślne "rasta".
Test7800 0.7.1 Nowa wersja emulatora Test7800 w wersji 0.7.1 przynosi usprawnienia w obsłudze Drag and Drop oraz poprawki POKEY dla Stone Age.
Nadchodzi Rogul na Atari ST/STE Konwersja znakomitego Fantasy-Hack'n Slash-Roguelike Rogul z małego Atari na platformy ST/STE
Gearlynx z aktualizacją do 0.0.9 Wieloplatformowy emulator konsoli Atari Lynx, Gearlynx, doczekał się nowej wersji 0.0.9.