Mam nadzieję, że nie zostanę opierniczony za post :)
Potrzebuję podpowiedzi, jaki monitor dobrać, żeby był jak najmniejszy i obraz w miarę dobry, oczywiście o LumaFix słyszałem:) Potrzebuje czegoś naprawdę kompaktowego używam C64C na koncertach na żywo. Stacjonarnie w moim mikro studiu domowym pracuję na UNITRACH - (VELA, NEPTUN, zielonych luminoforach) i jest mega wypas, ale są już leciwe i magnesy korygujące zespół odchylania się kruszą i sypią, więc niebawem pewnie będą padały jak muchy i szukam alternatywy. Kolega Jesionen ogarnął mi kwestię kabelków i stykologii do małego monitorka samochodowego 7", ale może są jakieś bardziej sprawdzone rozwiązania??
Sprawa dotyczy głównie Commodore C64C!
Nowa wersja ARIFE Tool od PVBest73 Uaktualniono uniwersalne narzędzie do analizy obrazów ROM i dysków Atari
Echa Sommarhack 2025 Podczas szwedzkiego party Sommarhack zaprezentowano kilkadziesiąt produkcji,
MadPascal 1.7.3 już dostępny Nowa wersja kompilatora MadPascal przynosi poprawki i optymalizacje
Echa Lost Party 2025 Wyniki, zapis wideo oraz stuff.
Lost Party 2025 startuje już jutro W Licheniu Starym rusza zlot fanów 8-bitowych komputerów