Może ktoś podpowie, gdzie szukać/co wymieniać. Objaw taki, że po włączeniu przestał się pojawiać obraz, a dźwięk nie zawsze jest z gry. Na niektórych cartridge-ach coś przebija, także konsola jako taka żyje, tylko... No włąśnie?
Ok, póki co:
- sprawdzone na kilu cartridgeach, na większości jest objaw, że konsola wstaje
- sprawdzone na dwu monitorach, objawy identyczne. Oba LCD, na obu wcześniej konsola działała (nie mam w tej chwili crt do podłączenia, ale mogę skombinować, ale myślę, że skoro wcześniej na tych obu działał, to by było ok). Na jednym z nich podłączona atarka (ten sam kabel) działa ok
- 2600 podłączone przez AV, z kabla antenowego [praktycznie prawie brak sygnału, więc nie wiem, w każdym razie monitor (stary TV) nie wykrywa sygnału. Ale ten egzemplarz tak miał od zawsze.
Konkrety: model 2600jr z szeroką tęczą, wersja PAL, produkcja chińska.
Sugestie mile widziane. Zaczynać od przelutowania gniazda carta czy raczej szukać gdzie indziej?
FiSh 0.70 Bocianu wydał FiSh 0.70, shell ułatwiający przeszukiwanie zasobów serwerów TNFS.
Street Fighter II już na Atari 8-bit! Vega i jego zespół wydali finalną wersję kultowej bijatyki. Wymaga 4MB cartridge i 64KB RAM.
Elite Demo 6 na Atari 8-bit! Trwają prace nad konwersją kultowej gry Elite. Szóste demo wprowadza liczne poprawki błędów.
vbcc v5 dla 6502 Kompilator C vbcc doczekał się piątej wersji dystrybucji dla 6502. Zapewnia dużo szybszą arytmetykę FPU i nowe narzędzia.
HDDRIVER 12.75 Sterownik HDDRIVER, kluczowe narzędzie dla pamięci masowej Atari 16/32-bit, otrzymał aktualizację 12.75, która naprawia błąd w HDDRUTIL.