Nie mam pojecia jaki programik sobie sciagnac aby mi gry z atari na xp dzialaly. Sciagnalem sobie pliki .atr, jakies emulatory ale ze nie za dobrze znam angielski to nie wiem co tam jest grane. Prosze mopozcie napiszcie jaki program musze sobie sciagnac, opis w jezyku polskim(skrot najwaz. informacji), gdzie umiescic pliki z grami. Prosze o pomoc. Czy jest mozliwe granie bez uzycia joysticka (klawiaturka)? Pomocy jestem strasznie glupi. Chcialbym sobie pograc na pc w gry na ktorych sie wychowalem...
Elite Demo 6 na Atari 8-bit! Trwają prace nad konwersją kultowej gry Elite. Szóste demo wprowadza liczne poprawki błędów.
vbcc v5 dla 6502 Kompilator C vbcc doczekał się piątej wersji dystrybucji dla 6502. Zapewnia dużo szybszą arytmetykę FPU i nowe narzędzia.
HDDRIVER 12.75 Sterownik HDDRIVER, kluczowe narzędzie dla pamięci masowej Atari 16/32-bit, otrzymał aktualizację 12.75, która naprawia błąd w HDDRUTIL.
Gearlynx 0.0.11 Uniwersalny emulator konsoli Atari Lynx w wersji 0.0.11. Dodano m.in. konfigurowalne skróty klawiszowe.
Silly Venture 2025 WE - stuff Wszystkie prace z ostatniego Silly Venture 2025 Winter Edition są już gotowe do pobrania w dwóch paczkach.