1. Dom Towarowy "Sezam", Warszawa, pierwsze piętro (budynek już nie istnieje)
Sikorze, to się nazywało "zet"?
--== Kup Pan/i dyskietkę http://www.atari.org.pl/forum/viewtopic.php?id=18887 ==--
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Silly Venture 2024WE - wyniki Ponad sto prac wzięło udział w compo SV2024WE
Trwa Silly Venture 2024 w Gdańsku! Party się rozpoczęło, zajrzyj po link do streamów.
Flop 68 Po dwuletniej przerwie wraca Flop!
TURGEN 9.3.0 Kolejna wersja multiplatformowego narzędzia do zarządzania obrazami taśm.
SV 2024 WE - program imprezy Już za tydzień odbędzie się zimowa edycja Silly Venture
atari.area forum » Software, Gry - 8bit » Rodzaje "pirackich" okładek, giełdy, punkty sprzedaży.
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
1. Dom Towarowy "Sezam", Warszawa, pierwsze piętro (budynek już nie istnieje)
Sikorze, to się nazywało "zet"?
@Adam, nie jestem pewien, ale chyba nie - tam były dwa niezależne punkty.
No to masz drugi do kolekcji :)
Wykopałem jeszcze zdjęcie sprzedanej jakiś czas temu kasety z:
P.K.T.S. STUDIO KOMPUTEROWE Królewska 43.
Miasta brak. Warszawa? Ktoś ma jakieś wspomnienia?
Tak, Warszawa. ZTCP, to był to taki "kiosk".
Sonix, Action, jakiś n-n
...
Zestawy Sonix. trzy kasety trafiły do mnie razem z pierwszym 800xl. misz-masz zawartościowy. taśmy raks lub basf (takie mam). nagrywane dobrze, rzadko kiedy jakiś tytuł się nie wczytywał. (że też Sonix piraceniem się zajmował; to raczej zanim wziął się za wydawanie oryginałów).
...Jest może szansa na zdobycie pełnego katalogu Sonix? W sensie: jakie gry były w zestawie z konkretnym numerem? Swego czasu dużo tego miałem (tylko w normalu), pamiętam że najwyższy numer kasety oscylował w okolicach 60-70, więc całkiem sporo tego było... :)
Mrówcza i systematyczna praca, panie. Wynajdować w ogłoszeniach, giełdach, zbierać, skanować, dzielić się :)
No bo niby kto miałby być adresatem pytania czy jest szansa zdobycia pełnego katalogu? Jest albo nie-jest, kto to wie :)
haa nie mam, ani informacji/katalogu zestawów turbo od 'sonixa' ani 'the maraudera' . niestety.
jeśli było by nas / jest więcej posiadaczy takich kaset, to można zrobić na żywca taki spis
W Gdyni głównym źródłem było chyba stoisko pod gołym niebem na Hali Targowej.
W Sopocie istnialo coś takiego jak Hoozy Computer Studio.
A tu link odnoszący się pokątnie do tematu:
Fajny artykuł. Dzięki.
Taaak, Hooozy obok sławnej Monte Cassiono. Zdaje się, że było to dość duży 'pirat'. ;)
W Gdyni głównym źródłem było chyba stoisko pod gołym niebem na Hali Targowej.
W Sopocie istnialo coś takiego jak Hoozy Computer Studio.
Taaak, Hooozy obok sławnej Monte Cassiono. Zdaje się, że było to dość duży 'pirat'. ;)
Po latach jak chciałem zobaczyć co tam teraz jest to w tym miejscu był sexshop a teraz to nie wiem.
Mam chyba jeszcze jakąś kasetę nagrywaną przez nich. Pamiętam, że w trakcie ładowania wyświetlała się ich reklama.
Tym razem "punkt sprzedaży" z Wałbrzycha:
STUDIO KOMPUTEROWE **ARION** SOFTWARE
D.T. CENTRUM
W-ch ul. Słowackiego 7
Jakieś wspomnienia?
I jeszcze jedna "wizytówka" chyba tego samego studia, choć tutaj, nazwa to "ARION-SOFT L.SZ." a nie **ARION** Software.
Mam wrazenie, ze pirackie kasety sprzedawano takze w Pruszkowie, w sklepie na stacji WKD. Wlasnie The Marauder chyba.
Pozniej mozna tam bylo kupic Amige CDTV z czarnym 1084 oraz SN360.
@Gzynio @dely? Cos potwierdzicie, zaprzeczycie?
Tak było, ale nie pamiętam, czy The Marauder.
Jeszcze na osiedlu "Staszica" bodajże, czy jakoś tak... W pobliżu obecnej "Dominos Pizza" przy krecika - sklep był od tyłu. I na bazarku "Manhattan", ale tam sporadycznie.
Do kolekcji, punkt wspomniany przez sebana w poście o SPEEDY 2700 AJEK:
ATAR-HIT, USŁUGI KOMPUTEROWE, Piła
Fragment wkładki z innej kasety, niż ta z którą walczył seban:
W drugim załączniku, cała wkładka.
Przy okazji, odświeżę apel sebana, o informacje, wspomnienia o tym punkcie i używanym tam kopierze Ajka:
Czy te napisy mogą sugerować że kopier *ajka tworzący te pliki mógł być "personalizowany", dla różnych "studiów komputerowych" z tamtych czasów? w tym wypadku to ATAR/HIT PIŁA? Czy ktoś z was słyszał o kimś takim?
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Software, Gry - 8bit » Rodzaje "pirackich" okładek, giełdy, punkty sprzedaży.
Wygenerowano w 0.033 sekund, wykonano 59 zapytań