Cześć
Dotychczas używałem mojej konsolki z grami na 2600 i zwykłymi joystickami typu QuickJoy, QuickShot. Wszystko działało dobrze. Ostatnio dostałem grę Karateka w wersji na 7800 i nie mogę nic zrobić. Żaden joystick nie działa z tą grą. Mam też oryginalne Atari, te z dwoma przyciskami po przeciwnych stronach obudowy i z wystającym drążkiem, takie podłużne z dużą, srebrną płytką z napisem Atari i kolorowym paskiem (mam nadzieję, że wiecie o jakie mi chodzi) ale one też nie działają. Postać przybiera tylko pozycję gotowości do ataku i nic więcej nie da się zrobić. Kiedy włączę konsolę bez karta to uruchamia się Asteroids i tam używając joysticka atari mogę tylko obracać się w lewo, przyspieszać i się teleportować. Co może być nie tak?
Gearlynx 1.2.32 Aktualizacja emulatora Gearlynx z poprawkami VSync i lepszą obsługą kontrolerów.
NGA 0.9.3. Nowatorski asembler 6502 NGA automatyzuje zarządzanie pamięcią 6502, wykrywając błędy w fazie budowy.
Elite FireBird dla Atari 8-bit Zakończono prace nad portem gry Elite w wersji FireBird dla 8-bitowych komputerów Atari.
CAS2Audio 1.0.7 Aktualizacja narzędzia CAS2Audio przynosi odświeżony interfejs i lepszą obsługę plików taśm.
AGI-ANTIC i King's Quest na Atari Silnik AGI-ANTIC przenosi klasyczne King's Quest I na małe Atari.