Cześć
Dotychczas używałem mojej konsolki z grami na 2600 i zwykłymi joystickami typu QuickJoy, QuickShot. Wszystko działało dobrze. Ostatnio dostałem grę Karateka w wersji na 7800 i nie mogę nic zrobić. Żaden joystick nie działa z tą grą. Mam też oryginalne Atari, te z dwoma przyciskami po przeciwnych stronach obudowy i z wystającym drążkiem, takie podłużne z dużą, srebrną płytką z napisem Atari i kolorowym paskiem (mam nadzieję, że wiecie o jakie mi chodzi) ale one też nie działają. Postać przybiera tylko pozycję gotowości do ataku i nic więcej nie da się zrobić. Kiedy włączę konsolę bez karta to uruchamia się Asteroids i tam używając joysticka atari mogę tylko obracać się w lewo, przyspieszać i się teleportować. Co może być nie tak?
ELITE Atari 8-bit! Dostępne demo portu gry ELITE (wersja dyskowa z BBC Micro) na komputery Atari XL/XE.
BBC BASIC dla Atari XL/XE BBC BASIC w wersji 3.10 dostępny na Atari XL/XE! Port stworzył Ivo van Poorten.
Altirra 4.40-test23 Kolejna testowa wersja Altirry przynosi poprawki w emulacji VBXE i usprawnienia w zarządzaniu firmware.
X. Basque Tournament of Atari 2600 Euskal Retro Association podsumowuje 10. edycję Baskijskiego Turnieju Atari 2600.
Gearlynx 0.0.10 Emulator konsoli Atari Lynx w nowej wersji 0.0.10. Sprawdź listę zmian, w tym wsparcie dla stereo!