Drodzy, mam sąsiada, który jest starszym i schorowanym człowiekiem. Miał w przeszłości Atari 130XE, które udało mu się odnaleźć i do którego ma magnetofon i stację dyskietek. Stacja mieli dyskietki, ale ich nie czyta. Pomyślałam, że żeby oderwać go od pesymistycznego myślenia, zajmę jego uwagę Atari. I tutaj potrzebuję pomocy. Poszukuję kogoś, kto sprawdzi, czy wina leży w dyskietkach czy w stacji. Chcę zabrać dyskietki na Last Party, sama zaś nie mam stacji. Szukam również jakichś gier i programów na dyskietkach i kasetach, które pomogą mu zabić czas.
Altirra 4.40 test 26 Nowa wersja testowa popularnego emulatora Altirra z licznymi poprawkami, zwłaszcza dla emulacji urządzeń sieciowych i modemów.
Gopher 2600 z nową wersją 0.50.3 Poprawkowa aktualizacja zaawansowanego emulatora Atari 2600.
Steem SSE 4.2.0 R5 Aktualizacja popularnego emulatora Atari ST, Steem SSE, skupiająca się na poprawie stabilności i dokładności.
Piąte demo konwersji Elite Piąta wersja demo konwersji kosmicznego symulatora Elite na Atari 8-bit z poprawkami wydajności.
VC3 2025 Compo 2025 Vintage Computing Christmas Challenge 2025 rusza! Narysuj gwiazdkę.