Drodzy, mam sąsiada, który jest starszym i schorowanym człowiekiem. Miał w przeszłości Atari 130XE, które udało mu się odnaleźć i do którego ma magnetofon i stację dyskietek. Stacja mieli dyskietki, ale ich nie czyta. Pomyślałam, że żeby oderwać go od pesymistycznego myślenia, zajmę jego uwagę Atari. I tutaj potrzebuję pomocy. Poszukuję kogoś, kto sprawdzi, czy wina leży w dyskietkach czy w stacji. Chcę zabrać dyskietki na Last Party, sama zaś nie mam stacji. Szukam również jakichś gier i programów na dyskietkach i kasetach, które pomogą mu zabić czas.
Gearlynx 1.0.0 Pierwsza stabilna wersja wieloplatformowego emulatora Atari Lynx o nazwie Gearlynx trafiła do sieci.
Jubileuszowy 25. odcinek kursu Larka Arkadiusz Lubaszka kontynuuje swoją serię poradników, publikując 25. lekcję programowania gier.
LodjurDS v0.1.4 Kolejna wersja emulatora Atari Lynx przynosi poprawki CPU oraz obsługę plików BLL dla konsol DS i 3DS.
Mad Pascal 1.7.6 Tebe udostępnił kolejną aktualizację kompilatora Mad Pascal z poprawkami i optymalizacjami.
Fujisan 1.1.2 Nowa wersja emulatora Fujisan przynosi poprawki w obsłudze FujiNet oraz mapowaniu klawiatury.