Trafiło mi się takie rozszerzenie Weide Elektornik chyba 4 MB (32x KM41C1000AP)
Ma ktoś z was wiedzę w jaką stronę montuje się tą płytkę na MMU? oraz podłącza te dwa przewody? Obstawiam, że do zasilania 5V.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Altirra 4.50 test 7 Phaeron udostępnił siódmą wersję testową Altirra 4.50 z poprawkami dla napędów i optymalizacją AltirraOS.
Test7800 0.7.5 Nowa wersja emulatora Atari 7800 wprowadza obsługę mRAM oraz poprawki proporcji obrazu.
MadMads: Nowy fork asemblera MADS Projekt MadMads pozwala na generowanie czystego kodu źródłowego 6502 z plików MADS.
Współtwórz atari.area i prześlij newsa! Masz ciekawe znalezisko lub informację ze świata Atari? Możesz samodzielnie dodać newsa!
Gopher2600 v0.54.0 Najnowsza wersja emulatora Atari 2600 przynosi tryb headless oraz poprawki błędów.
atari.area forum » Sprzęt - 16/32bit » Rozszerzenie pamięci - Weide Elektornik
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Trafiło mi się takie rozszerzenie Weide Elektornik chyba 4 MB (32x KM41C1000AP)
Ma ktoś z was wiedzę w jaką stronę montuje się tą płytkę na MMU? oraz podłącza te dwa przewody? Obstawiam, że do zasilania 5V.
Obstawiam, że pin 1 MMU jest po przeciwnej stronie niż taśma. Dolne zdjęcie po lewej to pin 1.
Mam bardzo podobną płytkę zainstalowaną w swoim STFM, jutro postaram się dosłać zdjęcia.
Jednak aż tak dobrze nie jest, u mnie zamiast dodatkowej płytki jest pająk, bardzo trudno to sensownie sfotografować.
Wrzucam kilka zdjęć dla referencji, w razie potrzeby mogę dosłać dokładniejsze. Do MMU idzie ten niebieski przewodzik z ostatniego zdjęcia, który potem łączy się z niebiesko/szarym od pajęczyny (połączenie widać na przedostatnim zdjęciu
Dzięki, niezły makaron :)
Spróbuję podłączyć w weekend, zobaczę co wyjdzie
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Sprzęt - 16/32bit » Rozszerzenie pamięci - Weide Elektornik
Wygenerowano w 0.051 sekund, wykonano 87 zapytań