Trafiło mi się takie rozszerzenie Weide Elektornik chyba 4 MB (32x KM41C1000AP)
Ma ktoś z was wiedzę w jaką stronę montuje się tą płytkę na MMU? oraz podłącza te dwa przewody? Obstawiam, że do zasilania 5V.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
BigPEmu 1.19 Ulepszona emulacja i nowe funkcje w wydaniu 1.19
Wee Ninja - platformówka na Atari 5200 Powstaje nowy platformer w stylu Mario - dostępna jest wersja WIP
Echa Outline 2025 Zakończyło się party Outline 2025 - zobacz pełne wyniki i relację z wydarzenia
Ice-T 2.8.0 Najlepszy terminal VT-100/ANSI na Atari 8-bit z nowymi funkcjami
Rozpoznaj: POKEY czy emulacja? Nowe wyzwanie z wykorzystaniem SUBcarta i nagrań dźwiękowych.
atari.area forum » Sprzęt - 16/32bit » Rozszerzenie pamięci - Weide Elektornik
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Trafiło mi się takie rozszerzenie Weide Elektornik chyba 4 MB (32x KM41C1000AP)
Ma ktoś z was wiedzę w jaką stronę montuje się tą płytkę na MMU? oraz podłącza te dwa przewody? Obstawiam, że do zasilania 5V.
Obstawiam, że pin 1 MMU jest po przeciwnej stronie niż taśma. Dolne zdjęcie po lewej to pin 1.
Mam bardzo podobną płytkę zainstalowaną w swoim STFM, jutro postaram się dosłać zdjęcia.
Jednak aż tak dobrze nie jest, u mnie zamiast dodatkowej płytki jest pająk, bardzo trudno to sensownie sfotografować.
Wrzucam kilka zdjęć dla referencji, w razie potrzeby mogę dosłać dokładniejsze. Do MMU idzie ten niebieski przewodzik z ostatniego zdjęcia, który potem łączy się z niebiesko/szarym od pajęczyny (połączenie widać na przedostatnim zdjęciu
Dzięki, niezły makaron :)
Spróbuję podłączyć w weekend, zobaczę co wyjdzie
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Sprzęt - 16/32bit » Rozszerzenie pamięci - Weide Elektornik
Wygenerowano w 0.019 sekund, wykonano 60 zapytań