Jak w tytule szukam płyty do Atari STF, najlepiej 1040 STF. Mam cały komputer, ale płyta okazała się niesprawna i wymagająca zbyt dużych nakładów na naprawę dlatego potrzebuję samej płyty. Chciałem zacząć zabawę z tym komputerem i póki co wszystko pod górkę. Za kilka dni będę miał komputer z powrotem i będę bardziej konkretnie w stanie określić jaka to rewizja i co pasowałoby do mojej obudowy. Ze zdjęcia jakie zrobiłem pewien czas temu (mam w komórce w wiadomości sms - słaba jakość) wydaje mi się, że ta płyta jest oznaczona jako rev. D, ma 6 kości tosa pod zasilaczem i 32 kości ramu. W załączeniu zapożyczone zdjęcie takiej albo podobnej płyty.
MadMads: Nowy fork asemblera MADS Projekt MadMads pozwala na generowanie czystego kodu źródłowego 6502 z plików MADS.
Współtwórz atari.area i prześlij newsa! Masz ciekawe znalezisko lub informację ze świata Atari? Możesz samodzielnie dodać newsa!
Gopher2600 v0.54.0 Najnowsza wersja emulatora Atari 2600 przynosi tryb headless oraz poprawki błędów.
Gearlynx 1.2.4 Ukazała się aktualizacja Gearlynx, emulatora konsoli Atari Lynx, z poprawionym debuggerem.
FujiNetChat: Nowy klient IRC dla Atari Pierwsza publiczna wersja alfa FujiNetChat, nowoczesnego klienta IRC wykorzystującego interfejs FujiNet.