Witam ponownie
Dziś znowu o Turbo 2001. Nie rozumiem pewnej rzeczy. W tym wątku Bluki mówi o montażu Turbo 2001, nagrałem sobie wersję kasetową T2001 właśnie od Blukiego, jak uruchomię to pod emulatorem Alttirą wszystko jest w porządku. Gdy zgrałem sobie ten system na kasetę i uruchamiam go na 65XE, KSO sie uruchamia w normalu, ale już gry w Turbo po nagłówku GRA(T/N) po jednym ekranie pokazują mi zły format. Jak uruchomię tą samą kasetę tylko z moim cartem Turbo 2001, wszystko jest OK.
Czy to wina magnetofonu? TURBO 2001 uruchamiane z kasety jest inne od TURBO 2001 z carta? Czy możliwe jest zgranie tego systemu z mojego carta i uruchomienie go z kasety? ( w załączeniu zrzut mojego carta i cas ten co nagrałem od Blukiego)
TURGEN 9.4.3 Aktualizacja narzędzia TURGEN do tworzenia taśm dla 8-bitowych Atari z nowymi poprawkami.
Wyniki GRAWITACJA 8bit GameJam Znamy zwycięzców krakowskiego jamu. Temat: PROMIEŃ. Najlepsza gra to 3.14RANHAS na Atari.
Fujisan 2.0.2 Nowa wersja emulatora Fujisan przynosi poprawki błędów oraz usprawnienia w obsłudze interfejsu.
BurgerTom: teraz na Atari Jaguar Nowa konwersja BurgerTime trafia na Atari Jaguar dzięki pracy twórcy o nicku swapd0.
Altirra 4.50 test 9 Avery Lee udostępnił kolejną wersję testową emulatora Altirra 4.50 z poprawkami w AltirraOS i SAP.