i have problem with boot to sparta dos (u1mb, side 3) with atari running on powerbank.. what can be wrong?
https://www.youtube.com/watch?v=ngEzfCA9br4
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Silly Venture 2026SE - stuff Paczka ze stuffem z letniej edycji party Silly Venture 2026 jest już dostępna do pobrania.
FujiATC: radar lotniczy na Atari Śledzenie ruchu lotniczego na żywo na 8-bitowym Atari dzięki urządzeniu FujiNet.
VBXETERM 0.24 Aktualizacja terminala VBXETERM v0.24 naprawia błędy obsługi urządzenia R:
Nowa wersja kompilatora actionc Nowe wydania nightly cross-kompilatora języka Action! dla 8-bitowego Atari napisanego w Rust.
Koniki: nowa gra na Atari 8-bit Larek i Gades prezentują grę Koniki działającą z nowym kartridżem SuperGameCart.
atari.area forum » Sprzęt - 8bit » ATARI on powerbank - SDX wont boot
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
i have problem with boot to sparta dos (u1mb, side 3) with atari running on powerbank.. what can be wrong?
https://www.youtube.com/watch?v=ngEzfCA9br4
Is there the same effect with another power supply (not USB)? I see you have SDX enabled on the U1MB, is it disabled on the SIDE? We need some more data than short video.
czy ja dobrze widzę, że kolega na włączonym zasilaniu podłączył Side3? :)
Szacunek.
wszystko idzie dobrze z klasycznym zasilaczem.
Tak, podłączyłem Side3 przy włączonym zasilaniu :D
Mi na zasilaczu impulsowym nie chciał działać fujinet, więc strzelam, że przetwornica sieje zakłóceniami.
Mi na zasilaczu impulsowym nie chciał działać fujinet, więc strzelam, że przetwornica sieje zakłóceniami.
Jakim zasilaczu impulsowym?
Sprawdzałem na 3, z czego 1 to od dysku zewnętrznego, a pozostałe diabli wiedzą od czego.
Sam komputer bezproblemowo, sio2pc na usb bezproblemowo, a FN strzela focha i wisi na ładowaniu.
W sumie nie sprawdzałem jeszcze na ładowarce od telefonu i zasilaczu od PC.
Trzeba będzie z ciekawości zerknąć.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Sprzęt - 8bit » ATARI on powerbank - SDX wont boot
Wygenerowano w 0.017 sekund, wykonano 64 zapytań