Witajcie.
Mam problem z niedawno zakupionym Atari, sądziłem że jest trupnięte - bo po podłączeniu zasilania nie było żadnej reakcji ( nie świeciła kontrolka LED w klawiaturze, brak obrazu itp.
Po dokładniejszym sprawdzeniu okazało się że uszkodzony był kabel AV, po jego naprawie obraz i dźwięk się pojawił, natomiast klawiatura nie działała całkowicie . Miałem druga zapasową ( 100% sprawną ) więc przełożyłem i okazało się że klawiatura i owszem - działa , lecz losowo nie pracuje część klawiszy. Styki w złączu bardzo zaśniedziały i tasiemka siedzi luźno ( uszkodzone złącze ) , styki poczyściłem tyle o ile, że czasem działa 100% klawiszy , lecz najczęściej coś nie styka i jest problem z pojedynczymi klawiszami i klaw. funkcyjnymi. Można to złącze czymś innym zastąpić , czy tylko szukać oryginału ?
zeST 20250627 - Atari ST w FPGA z turbo! Nowa wersja zeST z trybem turbo 50 MHz i poprawkami Shiftera i MFP
UltraSatan - firmware 1.30 Nowa wersja firmware dla UltraSatana wspiera nowoczesne karty SDHC i SDXC
53 lata marki Atari 53 lata od założenia Atari - firmy, która odmieniła świat gier i komputerów.
Odtwarzanie układów z Atari Falcon Trwa zbiórka na odtworzenie chipów Videl, Combel i SDMA z Atari Falcon
onEscape extEnded and reWorked Poison prezentuje rozszerzoną i poprawioną ścieżkę dźwiękową z gry onEscape.