Witajcie.
Mam problem z niedawno zakupionym Atari, sądziłem że jest trupnięte - bo po podłączeniu zasilania nie było żadnej reakcji ( nie świeciła kontrolka LED w klawiaturze, brak obrazu itp.
Po dokładniejszym sprawdzeniu okazało się że uszkodzony był kabel AV, po jego naprawie obraz i dźwięk się pojawił, natomiast klawiatura nie działała całkowicie . Miałem druga zapasową ( 100% sprawną ) więc przełożyłem i okazało się że klawiatura i owszem - działa , lecz losowo nie pracuje część klawiszy. Styki w złączu bardzo zaśniedziały i tasiemka siedzi luźno ( uszkodzone złącze ) , styki poczyściłem tyle o ile, że czasem działa 100% klawiszy , lecz najczęściej coś nie styka i jest problem z pojedynczymi klawiszami i klaw. funkcyjnymi. Można to złącze czymś innym zastąpić , czy tylko szukać oryginału ?
Doom8088 dla Atari ST Nowy port Dooma na Atari ST bazuje na wersji dla 8088 i wspiera tylko pierwszy epizod
Altirra 4.40 test 13 z Floppy Board Nowa wersja testowa Altirry dodaje wsparcie dla Black Box Floppy Board
Piszemy grę - część 3. już 17 czerwca Trzeci odcinek kursu tworzenia gier na Atari 8-bit będzie o rysowaniu postaci.
Wee Ninja - również na Atari 8-bit! Gra Wee Ninja dostępna także dla Atari 8-bit z 48K RAM - najlepiej z Joy 2B+
Invitka na SV2025SE na Atari XL/XE Nowa invitka na letnią edycję Silly Venture 2025 dla Atari XL/XE już dostępna