Nie, nie ma takiej możliwości że VAT zapłacisz i tu i tu. 58GBP to jest cena z angielskim VAT i ponad wszelką wątpliwość gwarantuję Ci, że jak wybierzesz adres wysyłki do Polski, to VAT ten zostanie odjęty w sklepie. Jak sobie założysz konto w Retro Lemon i podasz w swoich danych adres Polski, to zawsze wszystkie ceny w sklepie będą Ci się wyświetlały bez VAT jeśli będziesz zalogowany. Sklep nie wie skąd mieszkasz dopóki mu nie powiesz.
Po przeliczeniu cena gry to nie żadne 300 i jeszcze VAT i to tu i tu. To jest - sorry za wyrażenie - bzdura, więc muszę sprostować.
Cena gry po przeliczeniu na PLN i to już nawet z doliczonym polskim VAT to około 270-280PLN w zależności od kursu.
VAT nie zależy też od pecha, tylko od obowiązujących przepisów - ani ja ich nie ustalam, ani nie mam na to żadnego wpływu, no nic nie poradzę.
Co do ceny z kosmosu, to zgodzę się, jest ona dokładnie ni mniej - ni więcej, tylko właśnie z kosmosu. Na szczęście zamieszkujemy ten sam kosmos, więc nie dochodzą już cła między-wymiarowe :-) Tak że wszyscy kosmici mają na szczęście te same ceny i nie musimy już chociaż tego przeliczać:-) Uff:-)
Edit: aha, no i tak jak mówisz, zakup gier to czyste hobby i kolekcjonerstwo. Ja to dokładnie dla kolekcjonerów wydaję i przygotowuję. Jednocześnie pragnę przypomnieć, że wydawnictwo Mq-workshop ma zasadę, że każda gra wydawana jest równolegle dostępna zawsze za darmo. Ściągasz, grasz, nie wydajesz ani grosza. Więc o co właściwie chodzi? Ostatni kęs chleba i łyk wody od ust Ci odejmuję? :-) Możesz zbierać i kolekcjonować np. patyki, kamyki polne albo szyszki, będziesz miał tańsze hobby:-)
PS. Sorry jeśli kogoś uraża moje poczucie humoru, ale ja sobie lubię pożartować:-)