51 Ostatnio edytowany przez perinoid (Wczoraj 19:58:09)

Właśnie bawię się swoim egzemplarzem. Jeśli chodzi o video to zauważyłem, że wszystko zależy od rozdzielczości - np. moje TV (LG Flatron, 2 różne modele, obydwa FullHD) bez problemu chodzą na różnych rozdzielczościach, ale tylko jak podepnę się do nich bezpośrednio. Próbowałem przepuszczać to też przez mój switch HDMI, którego używam do podłączania różnych sprzętów o ile 720x576p czy 1600x900 nie sprawiało problemu (te sprawdziłem) to np. z ustawieniem 1280x1024 obrazu nie uzyskałem, a inne potrafiły właśnie pojawiać się i znikać, jakby TV nie potrafił się zsynchronizować. Może dokładnie tego doświadczyliście na party.

Sprawdzam też, jak to jest z dźwiękiem (PokeyMAX v.4). No i tu też jest tak, że jak podepnę się na krótko do dźwięk jest (zarówno przez kabel DVI jak i przez przejściówkę na HDMI). Natomiast z przepuszczeniem tego przez switch już bywa różnie (mam dość skomplikowany schemat połączenia kabli wynikający z tego, że podpinam dużo różnych rzeczy na różne sposoby). Ale jestem w stanie tak to pokierować, żeby dźwięk był.

Pierwsze wrażenie - jestem bardzo pozytywnie zdziwiony nie tyle jakością obrazu (bo to było oczywiste i może on być uznane za zbyt ostry) ale tym, że ładnie wyświetla np. obrazki typu HIP, TIP czy filmy z Side2/AVG. W tym ostatnim przypadku może kolory ma raczej w stylu standardowego rdzenia VBXE (czyli takie sprane) a nie takie, jakie generuje GTIA (zdecydowanie bardziej żywe) ale może to kwestia ustawień.

Pamięć studenta ma charakter kwantowy - student wie wszystko, ale jednocześnie nic nie pamięta.
- Kilka(naście?) pudełek z klawiszami i światełkami. I jeden Vectrex, żeby nimi wszystkimi rządzić.