Hej mam pytanie,
Mam LightGuna z XGSa. Ogólnie miałem "połamany" przewód i przez to nie działał. Natomiast był tak połamany, że nie byłem w stanie sprawdzić jaki kabel z płytki idzie do jakiego pinu we wtyczce.
Ogólnie wyszukując w necie znalazłem że:
BR - PIN 1
BL - PIN 6
P (VCC) - PIN 7
G (GND) - PIN 8
Podlutowałem nowy przewód z wtyczką i ogólnie i tak nie działa :) I to kompletnie - zarówno pozycja jak i przycisk.
Z tego co doczytałem, to przycisk to JOY UP + GND. Jak sprawdzałem zdjęcia płytki z neta, to wszystkie były tak samo podłączone do tego switcha. Czy switch niewciśnięty powinien być zwarty a wciśnięty rozwarty?
Testowałem na kilku komputerach z BUGHunterem i na żadnym to nie działało (w sensie i przycisk i celowanie).
Natomiast mam też lightPena i o ile też nie działa pozycja, to w light penie działa przyciśnięcie do ekranu. Na Bughunterze jest taki efekt, że w momencie przyciśnięcia ekran na chwile robi się jasny (błysk).
Tylko że wyprowadzenie LighPena nie mają podłączone tego pinu 1. Ze schematów jest, że tam przyciskiem jest PIN 6.
I szczerze powiedziawszy już nie wiem co dalej. I o ile rozumiem, że może nie działać pozycja, bo to zależy od TV (sprawdzałem na 2 CTKach 14") to jednak trigger powinien działać niezależnie od tego jaki mamy monitor :)
Może ktoś miał podobne przejścia i może nakierować mnie lub ew potwierdzić poprawność podłączenia płytki do pinów wtyku?
pozdrawiam