A taki zestaw książek. USA.
Potrzebujesz dyskietki? Proszę: http://www.atari.org.pl/forum/viewtopic.php?id=18887
<-- Kontakt prywatny proszę przez "E-mail", a nie "PW".
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Wyniki konkursu VCCC 2025 Poznaj zwycięskie prace Vintage Computing Christmas Challenge 2025 i pobierz paczkę z plikami.
rmac 2.4.12 Makroasembler doczekał się aktualizacji z licznymi poprawkami dla wielu procesorów.
Program zlotu Last Party 2026 Poznaj szczegółowy harmonogram 12. edycji kultowego demoparty Last Party w Licheniu Starym.
F16 Falcon Strike 2.0.0 Ogromna aktualizacja polskiego symulatora lotu F-16 na Atari XL/XE wprowadza nowe tryby i mechaniki.
Nowy firmware dla konsol z serii Plus Aktualizacja oprogramowania dla konsol Atari 2600+ oraz 7800+ wprowadza liczne poprawki.
atari.area forum » Bałagan » Ciekawostki na aukcjach nie do końca związane z atari.
Strony Poprzednia 1 … 4 5 6
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
A taki zestaw książek. USA.
->μicr0Bee - bardzo, bardzo ciekawe książki dla sprzętowców, serio, ale koszt wysyłki - szok niestety :(
tOri
Dwa 14 calowe Trinitrony na olx z odbiorem osobistym:
W Olsztynie:
https://www.olx.pl/d/oferta/telewizor-s … 6xg3y.html
i w Sandomierzu:
https://www.olx.pl/d/oferta/telewizor-s … 0INcd.html
Ten drugi tylko z wejściem antenowym.
Zestaw 4 monitorów do naprawy w Łaziskach Górnych:
https://www.olx.pl/d/oferta/zestaw-retr … 78sXM.html
Kurcze Panowie od ponad roku próbuje kupić małe Atari w normalnej cenie ale coraz bardziej mnie to odpycha choćby przez takie oferty:
https://www.olx.pl/d/oferta/atari-magne … 8Nxnl.html
No tak, ceny od paru lat nie są "normalne", ale to powyżej już ekstremalny przypadek. Przez rok to raczej dało się kupic samo atari za połowę tej ceny. Za 1400zł można miec XE(GS) System w oryginalnym pudełku.
@seb@stian: co dla ciebie znaczy "normalna cena"?
Wiecie, lubię ten sprzęt ale w głowie mam trochę rozsądku i zdaje sobie sprawę że kupuje nic innego jak starą elektronikę. Uważam, że Atari 65XE z zasilaczem warto kupić za ok 400 zł i to w dobrym stanie a nie jakieś zwłoki. Bywały aukcje przez ten rok które po prostu uciekły mi przed nosem i to nawet w cenie mniejszej niż podałem (jedna pani sprzedają za 200 zł, no ok może nie widziała co i jak) Wybaczcie ale nie dam 700 zł itp za małe Atari Nie jest to dla mnie cena warta tego sprzętu. Ale to tylko moje zdanie oczywiście.
Napisz do mnie na priv. Masz rozsądne podejście, może coś z tego będzie ;-)
sab@stian, ja zgadzam się "w całej rozciągłości".
Dodam, że nie rozumiem takich "akcji", gdy ktoś, zwłaszcza na różnych grupach na fejsbukach, pisze że znalazł an strychu Atari, C64 czy inną Amigę i pyta "ile to może być warte", i zaraz odzywają się "rzeczoznawcy", co sami tego nie chcą kupić, bo już mają po 15 sztuk takich, ale rzucają kwoty z górnych pułapów wołanych jako 'kup tera' na alergo, z którymi wiszą tygodniami. Ale przecież "po tyle chodzo". I za chwilę to znalezione na strychu, ląduje też na jakimś o-el-iksie wołane jeszcze drożej, bo może ktoś da.
Sorawunia, ale dopóki ludzie będą płacić po 700, to po tyle będą wystawiane. Albo i po więcej.
Skoro są chętni za taką cenę, to znaczy, że są tyle warte dla przynajmniej jednej osoby i zasadniczo nic nam do tego :)
Gdy będzie za tanio, to nie będzie fun-u z zabawy. Dobrze, żeby człowiek jednak poczuł choć trochę ten wydatek, bardziej będzie szanował i dłużej się cieszył zakupem.
To nie po atarowsku, gdzie "Power without the price"? ;-P
Slogan sloganem, ale koło $199 130xe kosztowało w swoich czasach. Nie ufaj reklamie :)
Wiecie, lubię ten sprzęt ale w głowie mam trochę rozsądku i zdaje sobie sprawę że kupuje nic innego jak starą elektronikę. Uważam, że Atari 65XE z zasilaczem warto kupić za ok 400 zł i to w dobrym stanie a nie jakieś zwłoki. Bywały aukcje przez ten rok które po prostu uciekły mi przed nosem i to nawet w cenie mniejszej niż podałem (jedna pani sprzedają za 200 zł, no ok może nie widziała co i jak) Wybaczcie ale nie dam 700 zł
ja czekam na Falcony za 1000 PLN...
Atari Nie jest to dla mnie cena warta tego sprzętu.
mamy też emulatory, więc nie ma potrzeby płacić za sprzęt
Slogan sloganem, ale koło $199 130xe kosztowało w swoich czasach. Nie ufaj reklamie :)
To by się zgadzało, bo $199 to nieco ponad 700 zł. Akurat mam 130XE, mogę oddać w tej cenie. :-D
Bo u nas to się w głowach poprzewracało, myślą że jak coś ze znaczkiem Atari to fortunę kosztuje. Jak choćby ten wspomniany CA12, gdzie to nawet nie produkt Atari. Dla mnie - bez wartości żadnej. XC11 potrafi się zakręcić koło tysiąca, bo ich po prostu nie ma, ale i tak widzę że kilka sztuk wisi tu i tam.
A ceny - choćby to https://allegrolokalnie.pl/oferta/atari-1200-xl-sprawne
Ja piernicze ponad 3 tys? i to wersja NTSC bo się pytałem. Szczerze - to nawet z ebaya, biorąc pod uwagę chore ceny przesyłek można kupić dużo dużo taniej.
Inna sprawa że to kwestia tego czy ktoś chce mieć dany sprzęt ja "już" czy może poczekać na okazję. Oczywiście dla sprzętu którego na rynku jest mało to cena jest odpowiednio wyższa.
Ja w ostatnim roku kompletowałem sprzęt i większość komputerów to była cena około 200-300zł (licząc same komputery), ale np. takie 1200XL, 800 czy XE(GS) czy XE551 zbliżały się do tysiąca. Ale gdybym miał dać tyle to chyba bym odpuścił.
:)
@przemek-o 1200XL nie było w wersji PAL chyba, że jakieś nieoficjalne modyfikacje.
3 tys. to faktycznie (jeszcze) żadna okazja. Ale pokaż mi 1200XL za 1000zł w Polsce a kupię od ręki, choć mam już dwa.
Na amerykańskim ebayu pokazują się coraz rzadziej i kosztują zwykle >300 USD, w dobrym stanie więcej. Dodaj do tego VAT + koszy przesyłki (nawet polamerem czy czymś podobnym) i cena zbliży Ci się do 2000 zł.
@przemek-o 1200XL nie było w wersji PAL chyba, że jakieś nieoficjalne modyfikacje.
3 tys. to faktycznie (jeszcze) żadna okazja. Ale pokaż mi 1200XL za 1000zł w Polsce a kupię od ręki, choć mam już dwa.
Na amerykańskim ebayu pokazują się coraz rzadziej i kosztują zwykle >300 USD, w dobrym stanie więcej. Dodaj do tego VAT + koszy przesyłki (nawet polamerem czy czymś podobnym) i cena zbliży Ci się do 2000 zł.
Tak to miałem na myśli, że nie przerobione, tylko pewno dopiero co ściągnięte z USA.
Co do cen w stanach to tez trzeba polować. Fakt - ostatni rok coraz mniej 1200 wystawionych, ale trafiają się jeszcze w ostatecznym rozliczeniu i takie do 1.5K.
Mi się udało jakieś pół roku temu kupić za jakieś 900zł (+/-) bo zestaw był większy. I o dziwo pomimo standardowych problemów z klawiaturą, co udało się łatwo naprawić, działa bezproblemowo.
Ale tak jak piszesz - za 1000 krajowego też bym przyjął :P nie wiem po co kolejnego - ale tak.
Strony Poprzednia 1 … 4 5 6
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Bałagan » Ciekawostki na aukcjach nie do końca związane z atari.
Wygenerowano w 0.024 sekund, wykonano 60 zapytań