1 Ostatnio edytowany przez Atari-User (Dzisiaj 07:58:59)

Szanowni Państwo.
Szanowne forumowiczki i forumowicze

Jest mi ogromnie miło zakomunikować ze Retro gamingowa wystawa perełek 8 i 16 bit Retro Akcja jest w dalszym ciągu aktywna i przygotowana na odwiedziny wszystkich pasjonatów Retro sprzętu i nie tylko..
Do obejrzenia jest ponad 160 eksponatów oraz przygotowana jest gralnia z takimi zabytkami jak Vectrex, Virtual Boy, Atari Jaguar, Amiga CD32 i wiele, wiele, innych konsol od Nintendo, Segi i Microsoft.

Strefa Retro Akcja znajduje się w Warszawie Śródmieście, w głównym przejściu podziemnym pod al. Niepodległości od strony Pola Mokotowskiego.

Serdecznie zapraszam w:

Czwartki godz. 16.00 20.00
Piątki godz.      16.00 20.00
Soboty godz.    12.00 20.00
Niedziele godz. 12.00 20.00

Bilety do nabycia na miejscu.
Jako ze strefa Retro Akcja współpracuje z Warszawskim Muzeum Komputerów i Gier, zakupione bilety upoważniają również do odwiedzenia warszawskiego Muzeum Komputerów i Gier.

Cena biletów:

Normalny                50zł
Ulgowy                  35zł
Studencki                40zł
Rodzinny  (2+2)        105

Ceny biletów mam narzucone od góry i nie mam na nie wpływu, ale do obejrzenia są dwie różne strefy, oraz nie ma ograniczeń czasowych.

Wszystkie pokazane zdjęcia są mojego autorstwa, a wszystkie na nich eksponaty są moją własnością.
Na załączonych zdjęciach pokazałem tylko moja Strefę Retro-Akcja

Serdecznie zapraszam do odwiedzenia, bo jest na co popatrzeć i w co pograć.

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

2

O borze liściasty! Popraw "od strony pól mokotowskich" na "od strony Pola Mokotowskiego". Liczba pojedyncza i od dużej litery. ewentualnie: "od strony zielonej, tej niezabudowanej". ;-)

Dopiero na takich wystawach człowiek uświadamia sobie, że lata osiemdziesiąte to nie tylko cztery marki znane z Bajtka.

Czy ekspozycja jest ograniczona czasowo?

Zawsze mam rację, tylko nikt mnie nie słucha.

3 Ostatnio edytowany przez Atari-User (Dzisiaj 07:56:33)

Pola Mokotowskie poprawione.

Na mojej wystawie jest dużo więcej komputerów różnorodnych firm, niż faktyczne te cztery znane z opisów w Bajtku.
Jest jeszcze trochę innych komputerów jak MSX'y, których nie widać na zdjęciach.

Co do czasu trwania, to wystawa na chwile obecną będzie czynna do końca lipca.
Później możliwe że zostanie przedłużona do końca roku.