Sprzedam płytę z prockiem i pamięcią RAM
- Asus P9X79 Deluxe
- Intel i7-3930K
- RAM 64GB DDR3

Sprzęt odpala, obecnie mam w tym kompie zainstalowany system Win11. Nie puszczałem memtestów bo podejrzewam, że z dobę to zajmie.

!!! UWAGA !!!
To jest drugi taki zestaw, podobny wystawiałem niedawno.
Ten jest prawie identyczny, różnica jest w tym, że wszystkie kości pamięci są czerwone.
Obecnie te podzespoły są cały czas wkręcone w komputerze i nie chciało mi się ich wykręcać w celu zrobienia fotki.

Cena: 300zł + paczkomat 17zł.
Wpisujemy się tu w wątku, a potem kontakt na maila: lapserwis@gmail.com

https://www.atari.org.pl/forum/misc.php?action=pun_attachment&item=13458

https://www.atari.org.pl/forum/misc.php?action=pun_attachment&item=13459

https://www.atari.org.pl/forum/misc.php?action=pun_attachment&item=13460

2

Ja to bym w dzisiejszych czasach te 64 GB DDR3 osobno sprzedawał ;)

3

Się porobiło, no nie? Jak tylko wymiotło DDR5 to również wymiotło DDR4. A po tym przyszła pora na DDR3 :)
Nawet dyski HDD 1TB, które przewracały się w śmieciach, teraz chodzą po stówce.

To cena dla forumowiczów. Jak nie pójdzie to wrzucę na allegrolokalnie i będzie po sprawie.

4

A powiedz czy w grę wchodzi odbiór osobisty?
Tylko raczej przed sobotą nie dam rady się spotkać(dziś nietypowo była pierwsza - ale od jutra znów druga zmiana), tyle że w razie potrzeby przelew mogę choćby i dziś pchnąć ;)

wszystkie trzy strony świata

5

Jeśli jeszcze nie sprzedałeś tej płyty to chętnie przygarnę.

6

No to Lt_Bri na razie był pierwszy. W grę jak najbardziej wchodzi odbiór osobisty. Jeśli chcesz rano, to mogę po prostu wziąć do samochodu i spotkamy się gdzieś na mieście. Bywam (u klientów) na Komunalnej i na Kuronia, a także na Andersa.
W ten weekend mnie nie ma. Także albo rano w tym tygodniu albo dopiero w przyszłym.
Daj znać lub w razie zmian bierze następny (czyli RetroMarek).

7

Chyba najlepiej jak na PW dane do przelewu dasz, tak żebym po próżnicy nie blokował sprzętu, a co do odbioru, to po prostu przyszłościowo się zgadamy.
Mi się osobiście nie spieszy - znając życie pewnie i tak przed majówką nie znajdę czasu żeby to poskładać.

ps. Komunalna, moje stare śmiecie - to tam coś "ciekawego" poza zomo i darmetowcami jest? ;)
Andersa jeszcze lepsze, kiedyś w narzędziowni tam robiłem, fajnego sąsiada - legenda krajowych ośmiobitowców - za scianą mieliśmy.

8

Spoko, odezwij się do mnie na lapserwis@gmail.com

9

Płyta śliczna jak marzenie - a do tego przesympatyczny gratis, będzie co na majówce składać(no może że jutro po robocie się zmuszę ;)).

10

Cieszę się, że się podoba :)

11

Pięknie śmiga - na dodatek cichuteńko(czyt. gratis).
Jeszcze jakby mi się udało zmusić sterowniki do współpracy - z równie wiekową - W7000, to byłaby pełnia szczęścia.
Co ciekawe na tymczasowej, asusowej M5A97 EVO R2.0 też się buntowało, ale na wcześniejszej(co się niestety razem z 750W chieftec-em upaliła) M5A99 EVO R2.0 łykało(bodaj te same) sterowniki bez problemu.
Czyżby w międzyczasie któraś z aktualizacji winzgrozy coś namieszała? ;)

12

Ja nabyłem pierwszy egzemplarz tego Deluxa u x_angel i jestem mega zadowolony. Od razu nabyłem na aukcji najmocniejszy procesor jako można w nim zamontować a mianowicie Intel Xeon E5-2697 v2 ale uwaga! Wymaga to aktualizacji bios do niemal najnowszej wersji i tu jest haczyk....
W pewnym momencie Asus dla tej płyty zmienił strukturę bios i aby przejść ze starszych biosów(rozszerzenie CAP na nowe z rozszerzeniem ROM trzeba użyć specjalnego programu(do pobrania ze strony Asus tam gdzie sterowniki) który wpierw zmieni strukturę bios i zaś można wygrać nowy z rozszerzeniem rom.
No przyznam się skąd to wiem... ja wgrałem od razu najnowszy z najnowszych mając starą strukturę więc po tym zabiegu płyta przestała startować :/
Całe szczęście amatorsko bawię się elektronika więc wgrałem najnowszy bios flashując kość w programatorze(super że kość jest w podstawce a nie wlutowana) i wyszedłem z tego cało. Pierwszy raz się spotkałem z czymś takim. No może nie do końca wszystko udało się zrobić bo np. mac karty sieciowej po instalacji systemu musiałem zmienić softwarowo(całe szczęście mac jest nadrukowany na płycie) ale reszta śmiga.

Atari MEGA STE TOS 2.06 2MB RAM 57MB HDD; Atari MEGA ST TOS 2.06 2MB RAM+SH205 20MB; Atari Portfolio; Amiga 600 HD+