201

Nie sprawdzałem wszystkiego z tego dysku... W zasadzie to sprawdziłem 3 rzeczy, z czego dwie zwisły (Numen i SysInfo) a jedna się odpaliła (Atari demo).
Skoro wiesz co jest popsute to ja już jestem spokojny, że to poprawisz :-)

Pamięć studenta ma charakter kwantowy - student wie wszystko, ale jednocześnie nic nie pamięta.
- Kilka(naście?) pudełek z klawiszami i światełkami. I jeden Vectrex, żeby nimi wszystkimi rządzić.

202 Ostatnio edytowany przez drac030 (Wczoraj 16:29:52)

Błędów było więcej niż jeden i jeszcze coś jest nie tak, bo FAT12 przestał działać, mimo że nie ruszałem. Ale tym się zajmę później. Na razie, jeśli ktoś czuje się na siłach, sprawdźcie tę wersję.

Dodałem eksperymentalnie mapowanie znaku ~ na ^ w katalogach, co znacznie poprawia liczbę widocznych na dysku plików.

Post's attachments

bios22b.gz 18.31 kb, liczba pobrań: 3 (od 2026-08-09) 

Tylko zalogowani mogą pobierać załączniki.
KMK
? HEX$(6670358)

203 Ostatnio edytowany przez perinoid (Wczoraj 22:02:21)

No to jadymy :-)

[Edit]
No, teraz idzie (FAT16, nie 12). A najlepsze jest to, że można łatwo update zrobić za pomocą poprzedniego wsadu - bo czyta FAT :-)
Numen mi poszedł, SysInfo też. To, że pokazuje więcej plików - kapitalne. Bo przyznam, że się zdziwiłem poprzednio (aczkolwiek rozumiem czemu tak).

Pamięć studenta ma charakter kwantowy - student wie wszystko, ale jednocześnie nic nie pamięta.
- Kilka(naście?) pudełek z klawiszami i światełkami. I jeden Vectrex, żeby nimi wszystkimi rządzić.

204 Ostatnio edytowany przez drac030 (Dzisiaj 11:31:23)

Ostatnie poprawki w tym miesiącu:

1) FAT12 powinien już działać

2) na dyskach FAT loader akceptuje wszystkie znaki dozwolone przez MS-DOS w nazwach 8+3. Te, których się nie da wyświetlić na Atari, są konwertowane na znak podkreślenia.

Uruchamianie ATR-ów z FAT-u po wakacjach.

Post's attachments

bios22c.gz 18.31 kb, liczba pobrań: 6 (od 2026-08-10) 

Tylko zalogowani mogą pobierać załączniki.
KMK
? HEX$(6670358)