Jakby to był polarny kondek to pewnie można by i tantal założyć. Ale skoro jest bipolarny...
- Kilka(naście?) pudełek z klawiszami i światełkami. I jeden Vectrex, żeby nimi wszystkimi rządzić.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Altirra 4.50 test 20 Phaeron udostępnił kolejną kompilację testową emulatora Altirra z numerem 20.
Miracle Boy in Dragon Land bezpłatnie! Platformówka na Atari ST/STE została udostępniona całkowicie bezpłatnie dla wszystkich graczy.
Nowa wersja przeglądarki HighWire HighWire 0.5.0 Beta przynosi obsługę HTTPS, nowoczesnego CSS oraz kart pod TOS, FreeMiNT i MagiC.
CAS2Audio 1.0.5 Nowa wersja aplikacji CAS2Audio dla systemu Android przynosi całkowicie odświeżony i nowoczesny interfejs użytkownika.
Nowa gra na Atari 8-bit: Agents Alpha Bocianu prezentuje nową grę Agents Alpha.
atari.area forum » Fabryka - 8bit » Antonia 2
Strony Poprzednia 1 … 9 10 11
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Jakby to był polarny kondek to pewnie można by i tantal założyć. Ale skoro jest bipolarny...
W sumie to ciekawe, że np. w PTODT Stereo II zalecają usunięcie tego kondka, może po prostu go wylutować bez kombinacji?
On jest na wejściu Audio z ECI, więc nie będzie słychać kowoksa z IDE+ i z czegoś może jeszcze z rozszerzeń, które używają tej linii. W drugą stronę wchodzi na C19, też bipolara w torze Audio.
Ten "kondziorek" jest na płytce STEREO II a pozostawienie tego kondensatora na płycie głównej Atari powodowało by sprzęganie (piski).
Czyli jak planuję w jednym Atari Antonię2 i PTODT Stereo II, to i tak trzeba ten rzeczony kondensator usunąć?
Ale to w przypadku podłączenia czegoś do ECI? No bo bez to wg mnie on wisi w powietrzu i nic nie robi. Chyba, że mówimy o jakimś innym - C19 albo C20?
Dobra, już widzę po co to dokładnie jest, widać na płytce Stereo II są całkowicie osobne tory dla SIO Audio i ECI Audio i żeby ich wejścia nie miksowały się na płycie, to trzeba wywalić C22 i C19 - nawet bez podłączania czegoś do ECI. Także tak, musisz go wylutować.
Ja mam pomontowaną tą poprzednią wersję Stereo, pierwszą i tam nie było tej sytuacji, więc mnie zdziwiła ta akcja z C22.
@kkrys. A kiedy znów będą płytki Stereo II do kupienia?
Jeżeli ma być prawidłowo wmontowane Stereo II to trzeba usunąć C22 i C19, niezależnie od Antonii2.
Jeżeli bez Stereo II lub z innym starszym, to C22 zastąpić przez ten od Simiusa lub dać elektrolit BP 4,7mikro na 35v, albo:
pochylić, czy dolutować nogi od innego,
dać dwie podstawki i zostawić,
usunąć całkiem, jeśli nie potrzebujesz dźwięku z ECI.
Strony Poprzednia 1 … 9 10 11
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Fabryka - 8bit » Antonia 2
Wygenerowano w 0.021 sekund, wykonano 46 zapytań