jak nie jak tak :D
unzip; strip; touch; finger; mount; fsck; more; yes; umount; sleep
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
ICE-T 2.76 alpha 9 Nowa wersja zaawansowanego emulatora terminala
Street Fighter 2 na Atari - prace trwają W najnowszym materiale wideo autor zaprezentował aktualny stan rozgrywki.
Jurassic Spark - wersja finalna Podczas Grawitacji zaprezentowano wersję uproszczoną, pozbawioną kilku kluczowych elementów, które teraz zostały dodane.
ABBUC Software i Hardware Compos Ogłoszono coroczne konkursy.
Atari ANTIC Displaylist Designer Nowe narzędzie dla twórców oprogramowania na Atari 8-bit.
atari.area forum » Fabryka - 8bit » Video Board XE - projekt w 90% zakończony
Strony Poprzednia 1 … 8 9 10 11 12 … 29 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
jak nie jak tak :D
piotrv napisał/a:włączając w to adresy portów.
Jako posiadacz gołej atarki z magnetofonem (czyli bez rozszerzeń) mógłbyś się powstrzymać od ocen, czy zmiana adresu portów jest ważna, czy nie :P
drac030, no wiesz co? Chyba nie śledzisz na bieżąco mojej kolekcji? :D
gołą Atarkę z magnetofonem to ja miałem w liceum... czyli jakieś 13 lat temu
Ale przyznaje, nic u mnie na $D6 nie siedzi, a przynajmniej nic o czym byłbym poinformowany.
A ile procentowo ludzi ma coś na $D6? Bo ten sprzęt co wymienialiście (sorry, ale juz mi się nie chce przedzierać przez ten tysiąc postów) to chyba nic popularnego?
nie mam, wiec pewnie nie nic popularnego... heh - co za podejscie...
piotrv - zajrzyj do atariki, hint: wyszukaj $D600
piotrv, wyjdź proszę z tego topiku.
Electron zapodaj na email dokumentację w jakimś programie protelopodobnym to sprawdze jak wyceni koszt pcb gotronik.... bo na dniach zamawiam u nich dwa inne projekty... moze wynegocjuje jakaś zniżkę jako stały klient ;)
A ile procentowo ludzi ma coś na $D6? Bo ten sprzęt co wymienialiście (sorry, ale juz mi się nie chce przedzierać przez ten tysiąc postów) to chyba nic popularnego?
być moze procentowo niewiele. Na $D6 można spotkać sie z np. BlackBoxem, covoxem, czy czym kolwiek innym - niemalo ludzi to ma - wiec wybacz; ale p*.*, ze to i tak nic popularnego tam nie siedzi - nie jest tak do końca na miejscu.
piotrv; Proponuje zniszczyc wszystkie magnetofony - bo i tak ich nie używasz :)
haha ;)
Wystarczy, że na $D6xx mają coś osoby zainteresowane pisaniem pod vbxe.
A lokacja na stronie $d0 powyżej $d01f wydaje się być bardzo natywna dla wszelkich "dodatków" graficznych. No chyba, że twórca zakłada, że innych rozszerzeń nikt nie będzie sobie montował - a to byłoby bardzo nietrafione, bowiem biorąc pod uwagę współczesnych atarowców to można ich podzielić na tych, co mają w sprzęt wpakowaną całą masę rozszerzeń, albo na nieproduktywnych kolekcjonerów, których kręcą oryginalne, niezerwane plomby z Pewexu (coś jak amatorzy dziewic po 60-tym roku życia :lol: )
No i pozamiatane.
To jest na mapie kolorów czy sprajt pod spodem?
overlay z prostym wzorkiem, inaczej mowiac, tak, to jest sprajt. Mapa kolorow nie dala by efektu zmiany koloru tla co 1 piksel.
ej jak to by nie dała, skoro pisałeś, ze działa na blokach 4x8? Nie takie rzeczy ze szwagrem w wojsku :)
Dely sprawdz mozliwosci VIC'a z C64 on ma mape kolorów i jakoś pionowych barów u nich nie widać
Oczywiście, że się da. Barów nie widać bo mają 16 kolorów, z czego połowa, bez obrazy, rzygowatych.
Właśnie próbuję naciągnąć intersila na 5 dodatkowych układów DAC. Jak się uda, to będę miał ich na 9 szt. kart.
Co do mapy kolorów : jakby było to na mapie koloru to każdy kolejny kolor w takich pionowych barach miałby szerokość min. 4 pikseli a tu jest 1 piksel szerokości.
A przeciez pisałeś, ze moze być kwadrat mapy 4x4 pixele.
no właśnie 4x4 piksele ... o tym przecież piszę ... :) Gęściej koloru mapą nie da się zmieniać.
Ma ktoś jakiegoś fona do Elektrona? Bo szybko potrzebuję info dotyczące wymiarów płytki video borda...
electron - jakby co to pisz mnie do kolejki do tych DAC'ow (albo na gotowca jak bedziesz montowal) - PIERWSZY! zaklepane :)
Kasy malo, ale najwyzej sprzedam Atari 400 ;)
electron: jak często można liczyć na uaktualnianie dokumentacji? ;) Bo jeszcze tam dużo brakuje.
To tylko w kwestii obwieszczonego wczesniej "konkursu" na najfajniejsze coś na VBXE, bo póki nie ma doca, to kiepsko.
I możesz zapodać gdzieś źródełko tego programiku co robi poziomą tęczę? Zresztą przydałoby się jakieś repozytorium przykładowych programów.
laoo - dobrze prawisz...
rozwaliło mnie. Ustawiam sie do kolejki po NOSTYM :) - (tyle, że chce tego używać / czyt. użyć praktycznie w trs desktop :) ) ;)
ja tam nie musze sie ustawiac... :P ja wygram konkurs :cool: ;)
Koszt pcb do tej zabawki według wstępnych doniesień to 5zł brutto bez uwzględnienia kosztów przesyłki i kosztów dokumentacji (dla pcb dwustronnej 150zł).
Strony Poprzednia 1 … 8 9 10 11 12 … 29 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Fabryka - 8bit » Video Board XE - projekt w 90% zakończony
Wygenerowano w 0.041 sekund, wykonano 50 zapytań