Chcialbym zamowic od razu 2 sztuki VBXE (zakladajac ze aloo wygra konkurs, moze laoo napisze to co mowilem?;). Aby nie bylo! Moge zaplacic z gory...
A w przypadku masowego projektu by pigula - Piggul informuj na bierzaco!:)
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Gopher2600 v0.40.0 To pierwszy raz, kiedy informujemy o tym projekcie.
Felix 0.6.4 Pojawiła się nowa wersja emulatora konsoli Atari Lynx - Felix.
Atari Font Maker V1.6.17.0 To rozbudowane narzędzie do tworzenia fontów, kafelków i grafik dla Atari 8-bit.
Echa Grawitacji 2025 Tematem przewodnim był "Dinozaur".
TURGEN 9.4.1 Nowa wersja popularnego narzędzia do tworzenia obrazów kaset dla komputerów Atari
atari.area forum » Fabryka - 8bit » Video Board XE - projekt w 90% zakończony
Strony Poprzednia 1 … 9 10 11 12 13 … 29 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Chcialbym zamowic od razu 2 sztuki VBXE (zakladajac ze aloo wygra konkurs, moze laoo napisze to co mowilem?;). Aby nie bylo! Moge zaplacic z gory...
A w przypadku masowego projektu by pigula - Piggul informuj na bierzaco!:)
jest duza szansa ze zajmę się produkcją tej zbawki, odpowiedni sprzęt juz do mnie leci kurierem, ale pcb mogę zamówić najwcześniej dopiero w połowie kwietnia... fundusze....
moja wypowiedz w tym topicu bedzie krotka: JA PIERD...........szacunek.
jestem chetny na 1sztuke
ps. a co z xegsem ? malo miejsca po stereo..
Wyglada jak robione na jakims studyjnym mikserze video. Troche trudno przywyknac ;)
przypominam, że jestem DRUGI :) (w kolejce) :) -
... a tak na serio - można by dostosowac do tego trs desktop. Jak by to jeszcze przypalic o te 14 mhz od Pasia?? - hehe - szybsze od emulatora wraz z F7 i za razem "przyjazna" platforma do pracy na starym sofcie.
przypominam, że jestem DRUGI :) (w kolejce) :) -
etam najpierw polnoc potem poludnie :-) wiec sobie troche poczekasz ;P
Stryjek - sam sobie poczekasz :) :P :D - noperzy w drugiej kolejności :P:P:P:P :D
Ekhm ... kolejka ? Co co ?
:)
Dostałem 5 szt. DAC. Razem mam ich już 9 luzem. Proszę żebrać sample HI1178JCQ z Intersila.
Po 5 szt dają.
Najpierw delikatna zmiana PCB.
Powiedzcie mi tylko, czy może być ta konfiguracja drugim portem joya ?
Bo to jest nie całkiem fajne - trzeba wylutować kondensatory filtrujące (z nimi nie działa) a poza tym jak podłączyć
joystick to mogą być kwasy ... nie popsuje się, ale może np. się wyłączyć.
Dely: pracuj dalej :)
a do mnie sample jeszcze nie dotarły ehhhh....
Pigula: powinieneś dostać od intersila e-mail z danymi Twojego zamówienia, po zalogowaniu na ich stronie zobaczysz status zamówienia (czy wysłane) i numer przesyłki kurierskiej (DHL) a na stronie DHL możesz sprawdzić gdzie to teraz jest. Spokojnie - przesyłka idzie parę dni....
wszystko na dobrej drodze... przesyłka opuściła punkt tranzytowy w USA.. także pewnie do wtorku dotrze....
Bo to jest nie całkiem fajne - trzeba wylutować kondensatory filtrujące (z nimi nie działa) a poza tym jak podłączyć
a jest rozwiązanie alternatywne ?? - osobiście caly czas uzywam 2 portu dla myszy, a pierwszego dla joy'a. Może by inaczej rozwiazac ten problem - rejestry np. powyżej $d0xx, czy gdzie tam bylo mowione, oraz dodatkowy przelącznik ze SPRZĘTOWĄ blokadą zapisu ?? (coby przypadkiem fpga się nie "przeprogramowala" po uruchomieniu jakiegoś programu). Podobny problem miałem np. z ARCCLOCK'iem - do czasu zalożenia wspomnianej blokady. Po prostu niektore programy powodowały zapis do zegara śmieci - lub jego zwieche.
Dla portu joya jestem na nie - jesli oczywiście dobrze zrozumiałem temat :)
Drugi port joya to zło. ja mam 2 podłączone cały czas.
Electron, zrobiłeś taki profi sprzęt, to nie rób kichy na samym końcu; jeśli potrzebujesz portu joysticka do programowania tego, to po prostu dołóż układ I/O i port i po sprawie. Niewątpliwie konieczność ZEPSUCIA (bo do tego się rzecz sprowadza) jednego z portów joysticka zmniejszy liczbę chętnych na to cacko.
... choć by i przeszkadzało by mi to maxymalnie przy TRS desktop - a myślałem o zaadaptowaniu możliwości VBXE dla GUI, że nie wspomne już o usuwaniu kondziorów z płyty - bez sensu ten joy na maxa.
Absolutnie opcja z portem joya odpada. To, co napisał draco: Electron, zrobiłeś taki profi sprzęt, to nie rób kichy na samym końcu;
Jestem tego samego zdania. I koniecznie należy pamiętać o lokalizacji gdzieś w obszarze $D0xx zamiast $D6xx !
Dzięki za opinie. Też mam wrażenie, że to kicha. Po prostu musiałem "gdzieś" podłączyć linie programujące (już po zamontowaniu płytki w kompie), padło na port joysticka. Teraz to przemyślę. D0xx dla rejestrów może być jako opcja - trzeba wtedy mieszać na płycie kompa i to nie z winy vbxe, po prostu inaczej się nie da.
Albo zrobię osobny port programujący (znowu problem: pod jakim adresem), albo poszukam jeszcze czegoś w komputerze ... ale tam chyba nic mądrego już nie znajdę. Obaczym.
I dlatego właśnie jest 90% a nie 100% projektu.
ciekawe, jak VBXE zareagowalo by na przedluzenie "tasmą" podstawki spod GTIA - coż - malo już mam miejsca w XEGS...
A tak poza konkursem: electron, dlaczego z kondensatorami nie działa, co one przeszkadzają? :)
Electron: jak D0xx będzie jako opcja to ludzie z racji swojego lenistwa będą montować to pod D6xx i będzie kicha, gdy część VBXE będzie chodzić pod $D0xx a część pod $D6xx, choćby z racji tego, że koderzy są leniwi i nie będą robić uniwersalnych procedur, tudzież nie będą mieli okazji przetestować softu na wersji z $D0xx. A chyba głupio byłoby, gdyby część softu działała pod jednym z $D0xx a część $D6xx, dlatego TERAZ jest JEDYNA I NIEPOWTARZALNA OKAZJA ŻEBY TO USTANDARYZOWAĆ.
mac: tak, tak, wiem. :)
drac030: kondki przeszkadzają ponieważ obniżają dopuszczalną częstotliwośc sygnałów na liniach, w efekcie nie da się prawidłowo skonfigurować fpga. Bez nich nie ma żadnego problemu.
Pin: nie kombinuj ;-)
i to jest racja. Jeśli chodzi o wypracowanie standartu - lepiej zrobić to raz, a dobrze. Ja tam zaczekam - lepiej później nie miec problemow ...
Strony Poprzednia 1 … 9 10 11 12 13 … 29 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Fabryka - 8bit » Video Board XE - projekt w 90% zakończony
Wygenerowano w 0.036 sekund, wykonano 46 zapytań