Plik jedec dla gala 16v8 zastępującego standardowe mmu w xegs jest tu: http://pasiu.krap.pl/temp/xegsmpd.zip .
Różnica polega na zastąpieniu sygnału PB6 (pin 13) sygnałem MPD. Należy pamiętać o tym, że nogę z tym sygnałem należy odgiąć i podciągnąć rezystorem (np. 10k) do zasilania. To samo tyczy się sygnału extsel (pin 3 freddiego), który w xegs jest na stale podłączony do zasilania. Oczywiście włożenie nowego mmu uniemożliwia z korzystania z wbudowanej gry. Możliwe nawet, że trzeba będzie podmienić cały rom (jak ktoś będzie to sprawdzał niech da mi znać).
Nowe postacie w Street Fighter 2 Vega dodaje kolejne postacie do portu SF2 na Atari 8-bit. Zobacz nowy film z rozgrywką.
ATasm v1.30 ATasm v1.30 to assembler dla procesora 6502 działający z poziomu wiersza poleceń, zgodny z oryginalnym Mac/65 od OSS.
ugBASIC v1.17.2 Wszechstronny język programowania BASIC oraz cross-kompilator pozwalający na tworzenie programów na różne platformy 8-bitowe
Zapraszamy do artykułów na atari.area! Szukasz różnorodnych materiałów na temat Atari? Koniecznie odwiedź dział artykułów.
ICE-T 2.76 alpha 9 Nowa wersja zaawansowanego emulatora terminala