Proponuję przedyskutować regulamin kompotów w Koceranach, gdyż myśle iż jest on nieco "niedopracowany". Po pierwsze chodzi o msx kompo, gdzie max LN utworu = 2min!!! ... Niewiem jak wy, lecz ja uważam, że jest to za mało. Następna sprawa - demo kompo - szkoda, żeby doszło do sytuacji, gdzi demo rusza jedynie pod kontrolą II+D, gdyż osobiście dla mnie jest to poważny mankament, następna rzecz - obszar FP - > chodzi o HDD. Odsyłam do lektury Waskowego regulaminu demo kompo, który w większej części jest OK.. . .. . Poza tym Kocerany ROXX;-))
Altirra 4.50 test 12 Nowa wersja testowa emulatora Altirra przynosi poprawki błędów oraz wierniejszą emulację plotera Atari 1020.
Another World na Atari XL/XE Niezwykły projekt w1k przenosi kultowy hit Another World na 8-bitowe komputery Atari.
Atari Action! Compiler od Kuby Husaka Nowe narzędzie umożliwiające kompilację kodu Action! bezpośrednio na współczesnych komputerach PC.
Altirra 4.50 test 11 Avery Lee udostępnił nową wersję testową emulatora Altirra z nowym, eksperymentalnym paskiem zadań.
C.E.T.A.S. - nowy projekt na Atari 8bit Rafał Dudek i Vladimir Janković pracują nad unikalną strzelaniną z alternatywną historią w tle.