Wlasnie probuje zainstalowac Sparta Dos'a 3.2 na karcie CF no i mam problem.
Laduje sobie oprogramowanie do kompa, partycjonuje karte CF, odpalam program MKSDFS.COM i wszystko niby peknie, ale po wyjsciu do lini komend i wydaniu komendy DIR dostaje blad 139 :(
W sumie to nie jestem pewien czy czegos nie przeoczylem. Czy ja powinienem jeszcze jakos sformatowac ta partycje po uzyciu programu MKSDFS.COM czy on juz wszystko powinien zrobic. W dokumentacji jest napisane, ze program buduje system plikow na danej partycji, czyli robi soft format.
Czy ktos mial kiedys podobny probelm ?
Nadmienie tylko iz pod MyDOS'em wszystko dziala poprawnie.
SillyVenture 2025SE - nowe wiadomości Ruszyła sekcja regulaminów i uploadu prac. Zaktualizowano regulamin i dodano nową kategorię muzyczną
Doom8088 dla Atari ST Nowy port Dooma na Atari ST bazuje na wersji dla 8088 i wspiera tylko pierwszy epizod
Altirra 4.40 test 13 z Floppy Board Nowa wersja testowa Altirry dodaje wsparcie dla Black Box Floppy Board
Piszemy grę - część 3. już 17 czerwca Trzeci odcinek kursu tworzenia gier na Atari 8-bit będzie o rysowaniu postaci.
Wee Ninja - również na Atari 8-bit! Gra Wee Ninja dostępna także dla Atari 8-bit z 48K RAM - najlepiej z Joy 2B+