Mam problem z kolorem w w/w sprzęcie. Po X czasu nieużywania monitorka dziś okazało się, iż po kompozycie monitor wyświetla obraz czarno - biały. Tryb zielony działa, jak nazwa wskazuje na zielono. Próbowałem na "chama" zrobić jakieś zakłócenia na złączu RGB i metodą inwazyjną otrzymałem stan w którym "wtykanie" śrubokręta w złącze powoduje pojawianie się czerwonych pasów na ekranie. Teoretycznie wniosek jest taki, że RGB winno działać poprawnie a finalnie o to właśnie mi chodzi, bo potrzebuję monitor pod VBXE. Czy ktoś spotkał się z podobnym uszkodzeniem i co ew. może być jego przyczyną?
FujiNetChat: Nowy klient IRC dla Atari Pierwsza publiczna wersja alfa FujiNetChat, nowoczesnego klienta IRC wykorzystującego interfejs FujiNet.
Gearlynx 1.2.2 Gearlynx doczekał się aktualizacji. Wprowadzono podgląd SCB, wyszukiwanie w pamięci oraz poprawki.
Wyniki FujiCup 2025 Poznaliśmy najlepsze gry na 8-bitowe Atari wydane w 2025 roku według jury oraz publiczności.
Wyniki konkursu i gala FujiCup 2025 Poznaj zwycięzców dorocznego turnieju FujiCup 2025 wspierającego twórców gier na Atari XL/XE.
Fujisan 1.1.8 Nowa wersja emulatora Fujisan przynosi wsparcie dla FastBasic oraz poprawki błędów w obsłudze dźwięku.