Mam problem z kolorem w w/w sprzęcie. Po X czasu nieużywania monitorka dziś okazało się, iż po kompozycie monitor wyświetla obraz czarno - biały. Tryb zielony działa, jak nazwa wskazuje na zielono. Próbowałem na "chama" zrobić jakieś zakłócenia na złączu RGB i metodą inwazyjną otrzymałem stan w którym "wtykanie" śrubokręta w złącze powoduje pojawianie się czerwonych pasów na ekranie. Teoretycznie wniosek jest taki, że RGB winno działać poprawnie a finalnie o to właśnie mi chodzi, bo potrzebuję monitor pod VBXE. Czy ktoś spotkał się z podobnym uszkodzeniem i co ew. może być jego przyczyną?
Atari System Emulator 1.10 Nowa wersja emulatora przynosi wsparcie dla MIDI, Roland MT-32 oraz poprawę interfejsu.
Silly Venture 2026SE - stuff Paczka ze stuffem z letniej edycji party Silly Venture 2026 jest już dostępna do pobrania.
FujiATC: radar lotniczy na Atari Śledzenie ruchu lotniczego na żywo na 8-bitowym Atari dzięki urządzeniu FujiNet.
VBXETERM 0.24 Aktualizacja terminala VBXETERM v0.24 naprawia błędy obsługi urządzenia R:
Nowa wersja kompilatora actionc Nowe wydania nightly cross-kompilatora języka Action! dla 8-bitowego Atari napisanego w Rust.