Mnie Tigris.
SIUP (SIo2Usb2Pc) - SIO2PC USB Edition
PIN ready logo
3M / InD: ... na kasetach były zabezpieczenia w postaci tzw. "mikropierdnięcie" ...
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Hatari 2.6.0 Ukazała się nowa wersja Hatari - emulatora Atari ST/STE/TT/Falcon
Altirra 4.40 test 14 - poprawki modemowe Nowa wersja testowa Altirry skupia się na ulepszeniach w komunikacji.
RastaControl - GUI do RastaConvertera Dostępna wersja beta graficznego interfejsu do RastaConverter
Ice-T 2.8.1 dla Atari 8-bit Nowa wersja terminala Ice-T z poprawkami i lepszą obsługą klawiatury
MyAES 0.99 Beta 8 Nowa wersja MyAES z poprawkami błędów
atari.area forum » Software, Gry - 8bit » Tetris ma 25 lat! Jaki klon tej gry przypadł wam najbardziej do gustu?
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Mnie Tigris.
Block Out.
Dla mnie zdecydowanie "Diamonds" na Famicoma - dość ciekawa i mocno wciągająca wariacja na temat tetrisa.
Wszystkie klocki mają dokładnie ten samen kształt (prostokąt o stosunku boków 1:3) i zawsze spadają krótszym bokiem w dół (nie da się ich "przekręcić").
Cały myk tkwi w tym iż składają się z 3 (najczęściej różnokolorowych) elementów(tytułowych diamentów) których ułożenie w obrębie klocka możemy zmieniać.
W grze tej warto "myśleć skosami" ;)
JIL: Tigris, Getris (oprawa!). Tetris Pro (to na Amigę).
Nie pamiętam nazwy, chyba Tetris Pro - grafika SVGA i rozluźniająca muzyka z Gravisa UltraSound. :)
Wyniki się wpisywało na planszy z cmentarzem.
A w ogóle to najdłuższa gra w Tetrisa była na 8bit Atari - pierwszy kontakt z grą i... do 4 nad ranem...
A najlepsza zabawa była na GameBoy - przesyłanie przeciwnikowi klocków przez kabelek. :D
Aaaa... i BlockOut - pierwszy raz na emulatorze peceta na Atari ST, nie działało to niestety tak porywająco jak u znajomych na pecetach.
Dla mnie Block Out bo był to pierwszy tetris w jakiego grałem, na świeżo złożonym blaszaku (eXtendedTechnik) ;)
Dla mnie zdecydowanie "Diamonds"
Jak to znam jako "Jewel Box" - mam to pod Linuxa, a także na Mac'a pod System 7 i Mac OS X.
A po za tym to BlockOut i FoulEggs (Linux).
Napisałem sobie w podstawówce tetrisa w turbo beju. To był mój ulubiony. ;)
Dla mnie najfajniejszym był Warsaw Tetris na Atari.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Software, Gry - 8bit » Tetris ma 25 lat! Jaki klon tej gry przypadł wam najbardziej do gustu?
Wygenerowano w 0.016 sekund, wykonano 61 zapytań