Odp: Co ostatnio udało ci się kupić/zdobyć?
Zapytaj, choć wątpię. Ciekawsze już poznikały :) Pierwotnie chciałem płytę od TT-tki.
Dwa lata temu pytałem (i już nie było) o:
1040STE / 4160STE Bare / Unpopulated (No components) printed circuit board.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Silly Venture 2024 SE - stuff Dostępny jest już stuff z zeszłomiesięcznego party Silly Venture 2024
FujiCup FujiCup ma na celu wspieranie sceny gier retro, dając uczestnikom szansę na pokazanie swojego talentu
Echa Silly Venture 2024 SE Są już dostępne wyniki Silly Venture 2024 SE
Uaktualnienie firmware do The400 Poprawki do "fizycznego" emulatora ośmiobitowych komputerów i konsol Atari.
Akcja - Wsparcie w reverse-engineering Wspierajmy tych, którzy do tej pory zrobili wiele!
Strony Poprzednia 1 … 25 26 27 28 29 30 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Zapytaj, choć wątpię. Ciekawsze już poznikały :) Pierwotnie chciałem płytę od TT-tki.
Dwa lata temu pytałem (i już nie było) o:
1040STE / 4160STE Bare / Unpopulated (No components) printed circuit board.
Udało mi się w końcu kupić sprawnego ZX-81 (z composite mod, co umożliwia uruchomienie go ze współczesnym tv). Cieszy jak cholera, bo w młodości, jeszcze przed czasami Atari, było to moje marzenie (na zasadzie "choćby ZX-81").
Ostatnio edytowany przez G'Kar (2021-11-13 17:09:34)
Zaszalałem po raz drugi i na ten rok koniec :)
zawsze chciałem ten model, monitor w drodze.
Super, możesz napisać gdzie i za ile dorwałeś (o ile to nie tajemnica i żona nie czyta AA :P)?
A ogólnie to był jeden z ładniejszych "markowych" pecetów, porównując do tych od Commodore czy Amstrada.
Ostatnio edytowany przez G'Kar (2021-11-15 17:49:10)
Na eBay'u. A co mi tam :)
Wygląda pięknie. Pamiętam jeszcze te artykuły w Komputer i Mikroklan (bodaj) nt tego komputera, że jest nie do końca udanym klonem PC bo ma tylko 512 kb RAM. Ale mnie i tak się podobał :) Cena, no cóż, to efekt niskiej podaży :)
@artik-wroc a jest tam GEM? z tego co wiem to do którejś wersji PC, Atari dodawało dyskietki z GEMem
Zdjęcie słabe, ale są podręczniki do GEM, GEM Paint i coś jeszcze, dyskietki orginalne też.
Piękny, bardzo mi się podobał kiedyś ale teraz to jeszcze bardziej.
W porównaniu do obudowy IBM PC XT (tej z dwoma stacjami 5.25") wydaje się malutki.
Oczywiście wartościowy nabytek (szkoda tylko że z tastaturą), ale dla mnie to bez przesady z tym "piękny". Efekt estetyczny psuje ta słabo wpasowana stacja dyskietek.
Ja z tego kompletu to mam tylko książki, za to w języku language.
Atari PC Owner's Manual,
GEM Desktop User's Manual
GEM Paint User's Manual
GEM Write User's Manual
Microsoft GW-BASIC Interpreter
I analogiczne dla DOS i BASIC mam do Commodore, bez GEMa oczywiście.
Nie kupiłem tych kaset ostatnio, mam je już wiele lat.
Leżały zakopane w kartonie na strychu
Wpadły mi ostatnio w ręce, a jak już je mam na wierzchu, to pomyślałem że zrobię kilka fotek.
.
.
OT, i taka to hostoryja. :)
Ostatnio edytowany przez Atari-User (2021-12-18 11:55:00)
Takie rzeczy jak "Giants", "Gold, Silver, Bronze" i "Best of Elite" to są paczki po kilka kaset? Ładnie wyglądają - szczególnie "Best of Elite".
Fajny zbiór.
%-)
Ostatnio edytowany przez jury (2021-12-19 09:15:03)
ta choroba chyba nigdy sie nie kończy
dopiero co robiłem porządki bo miejsca na nogi pod biurkiem było mało
a teraz zanabyłem lepszego grzmota
do mojego MSXa Toshiba HX-10 dokupiłem keyboard Toshiba HX-MU901 razem z syntetyzerem HX-MU900
a w kpl dostałem jeszcze 3 inne carty do MSX: Mapper, Turbo 5000 i MSX DOS 2.0
no żal było zostawić takie ogłoszenie :)
chyba nie umiem wkleić obrazka :(
MM [dely]: poprawiłem. [Kacper]: dzięki : )
Ostatnio edytowany przez Kacper (2022-01-27 21:25:21)
a gdzie i za wiele taki temat ogarnąłeś?
ogłoszenie z FB za 190 plnów
to niezły farcik ;)
na jakiejś konkretnej grupie?
Ostatnio edytowany przez leonlas (2022-02-04 18:40:02)
na muzycznej :)
facet miał zespół muzyczny i między innymi handlował keyboardami
widocznie kupił na zachodzie nie wiedząc co a później sprzedał żeby tylko wycofać kasę
A mi się udało wyhaczyć Atari 600XL z ext ramem + joy. Zależało mi głównie na ramie.. bo z epoki, rok 1984 :-)
@pancio.net: a dasz radę odtworzyć płytkę pamięci? Jakby co - pisze się na jedną.
taki mam zamiar :-)
To poproszę jakby co - pamiętaj o mnie ;)
Polowałem.. polowałem aż upolowałem...
ładne cacko @pancio.net
Strony Poprzednia 1 … 25 26 27 28 29 30 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
[ Wygenerowano w 0.147 sekund, wykonano 12 zapytań ]