Może ktoś podpowie, gdzie szukać/co wymieniać. Objaw taki, że po włączeniu przestał się pojawiać obraz, a dźwięk nie zawsze jest z gry. Na niektórych cartridge-ach coś przebija, także konsola jako taka żyje, tylko... No włąśnie?
Ok, póki co:
- sprawdzone na kilu cartridgeach, na większości jest objaw, że konsola wstaje
- sprawdzone na dwu monitorach, objawy identyczne. Oba LCD, na obu wcześniej konsola działała (nie mam w tej chwili crt do podłączenia, ale mogę skombinować, ale myślę, że skoro wcześniej na tych obu działał, to by było ok). Na jednym z nich podłączona atarka (ten sam kabel) działa ok
- 2600 podłączone przez AV, z kabla antenowego [praktycznie prawie brak sygnału, więc nie wiem, w każdym razie monitor (stary TV) nie wykrywa sygnału. Ale ten egzemplarz tak miał od zawsze.
Konkrety: model 2600jr z szeroką tęczą, wersja PAL, produkcja chińska.
Sugestie mile widziane. Zaczynać od przelutowania gniazda carta czy raczej szukać gdzie indziej?
Tony Do It! Świąteczny prezent od Monochrome Productions to grywalne demo nowej przygody Tony'ego na Atari.
Nowy shooter od Shantiego Shanti prezentuje prototyp poziomej strzelaniny wykorzystujący mnóstwo kolorowych, animowanych przeciwników.
Aktualizacja BigPEmu do wersji 1.21 Nowa wersja emulatora Atari Jaguar z obsługą BigMaster oraz nowymi funkcjami dla skryptów audio.
The Best of Atari XL/XE demoscene music Premiera płyty winylowej pod tytułem "The Best of Atari XL/XE demoscene music, vol. 1" na Last Party!
Bagman Comes Back na Atari 8-bit Bernd Spautz pracuje nad portem gry z C64. Zobacz postępy w pracach nad tą klasyczną grą zręcznościową.