Temat: [K] Zasilacz do XF551
Dziendobrywieczor,
Czy ma ktos na zbyciu moze zasilacz do XFki? Najchetniej odbiore na Wapniaku.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Czwarta edycja ATASCII Compo! Dziś, 1 października 2024, oficjalnie rozpoczął się okres nadsyłania prac!
Silly Venture 2024 SE - stuff Dostępny jest już stuff z zeszłomiesięcznego party Silly Venture 2024
FujiCup FujiCup ma na celu wspieranie sceny gier retro, dając uczestnikom szansę na pokazanie swojego talentu
Echa Silly Venture 2024 SE Są już dostępne wyniki Silly Venture 2024 SE
Uaktualnienie firmware do The400 Poprawki do "fizycznego" emulatora ośmiobitowych komputerów i konsol Atari.
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Dziendobrywieczor,
Czy ma ktos na zbyciu moze zasilacz do XFki? Najchetniej odbiore na Wapniaku.
Kup se 2A trafo 9V AC i bedziesz mial zasilacz.
Lewis!
Jak tam moje stacje ? :)
tP
[blisko tematu]
Prowadzący IG blog i DropCheck odtworzyli płytę główną do XF-ki.
$150 + shipping
tP: no Pecus oddal przeciez!
Mikey: cos blizej?
Nie myli cię :)
No to: zrobi mi ktos? ;)
A bedziesz na Wapniaku?
jera poproś - najwyżej kopsniesz się do niego do roboty ;) W linii prostej z Wapniaka masz jakieś 600 metrów, ale komunikacją wyjdzie ze 3 kilosy ;P
Czy przy budowie takiego zasilacza istotny jest rodzaj transformatora? Mozna uzyc transformator toroidalny?
Czy mozna do takiego zasilacza podlaczyc jednoczesnie kilka urzadzen? Np komputer 800 (nie XL) i stacje 1050? Jaka wydajnosc pradowa byla by wtedy zalecana?
lewiS, a może być na wejściowe napięcie 110V ? Mam taki zbędny od 1050. Na wapniaku mnie nie będzie. 20PLN+wysyłka.
Mam dwie sztuki ale pytam bo nie chce zepsuć.
[blisko tematu]
Prowadzący IG blog i DropCheck odtworzyli płytę główną do XF-ki.
$150 + shipping
Ciekawe czy ktos sie znajdzie chetny.
lewiS, a może być na wejściowe napięcie 110V ? Mam taki zbędny od 1050. Na wapniaku mnie nie będzie. 20PLN+wysyłka.
No wlasnie na eBayu jest mnostwo 110V, a ja wolalbym taki dwa razy lepszy. Dam znac jak nic nie znajde.
Poszukiwania trafo 9V 2A niestety jak narazie bez efektow.
Ming: czy to bedzie ok: Transformator TS 20/24 @ (9V 2A; 3V 1,7A) ?
Za ta sama cene chyba lepiej TS 25/008 (2x9V 2x1,4A).
no to TS 40/026 9V 4.5A
Panowie, po co mnożyć i kombinować, tu są nowe zasilacze do XF551:
http://www.tatarek.com.pl/index.php?try … dukt=T411X
W zamówieniu dodajemy, że wtyk DK 2,5 X 5,5mm.
No chyba, że 40 zł to za drogo.
Off Topic
Ming: fajny ten kawalek "Pranie (dirty demo)" ;)
Dely, ten zasilacz ma 1A max. Dzialac bedzie ale na granicy przeciazenia. Pol biedy jak ma termistor wbudowany, gorzej jak pojara sie uzwojenie :) Zreszta nie znam sie, ale 1A to zdeka malo na stacje dyskow (silniki).
krotko mowiac: nie nadaje sie
Używam dokładnie tego zasilacza zarówno z 1050, jak i XF551 od czterech lat. Działa.
Dzialac dziala, nikt nie mowi ze nie dziala :) Tylko ze sie nie nadaje :)
Wez no miernik :) i sprawdz ile pradu ciagnie stacja jak sie wlacza (pracuja wszystkie silniki) i to jest cos do czego musisz dodac jakies 25% zeby miec PEWNY zasilacz :)
Nie przekonaliście mnie </klasyg>
Ale pewnie macie rację, ponieważ na elektronice się nie znam wcale. Gdzie się wpiąć miernikiem w stacji żeby zmierzyć w miarę wiarygodnie pobór prądu?
Jestem skolowany. To trafo na TME ma stock na zero, wiec nici.
Czy ktos chetny na kupienie tego co trzeba i wykonanie dla mnie zasilacza? Place z gory, ale chcialbym dostac to na Wapniaku (= przesylka do kogos kto bedzie na party, jesli wykonawcy nie bedzie).
http://guitarproject.pl/p/476/8529/zasi … fekty.html
http://taniestruny.pl/efekty-i-zasilacz … ac-2100-ma
Smacznego :)
Ostatnio edytowany przez willy (2014-08-20 17:54:55)
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
[ Wygenerowano w 0.092 sekund, wykonano 9 zapytań ]