Cześć
W czasach mody na retro pojawiają się rożne publikacje dotyczące kultowych maszyn, które używamy. Chodzi o publikacje w naszym języku, czy Wy też macie potrzebę, chęć poczytania po polsku o Atari? Swego czasu czytałem papierowe PPA, zdarzyło mi się pomagać przy tekstach na Speccy.pl, zamówiłem podręcznik o MorphOS-ie. Brakuje mi książki/podręcznika o Atari ST/STE, TOS, w ojczystym języku, który uwzględniałby nowinki techniczne (np. od Lotharka), zmiany w TOS. Dla tych co napiszą masz forum, odpowiem, ale ja wolę papier w twardej okładce stojący na półce. Mogłoby tez ukazywać się czasopismo o Atari ogólnie (małe/duże i wszystko co z nim związane), zamiast wydawać kasę na jakiegoś Playboya lepiej w pewnym wieku mieć inne hobby. :D
Jak stworzyć składankę gier na kasecie? Dziś, dzięki nowoczesnym narzędziom, jak program Turgen, ten proces jest znacznie łatwiejszy.
HDDRIVER 12.71 Nowa wersja najbardziej rozbudowanego sterownika pamięci masowych dla 16- i 32-bitowych Atari, z mnóstwem usprawnień i nowości.
Elite - port z BBC Micro na Atari XL/XE Wczesna beta portu kultowego Elite z BBC Micro na 8-bitowe Atari.
sAIOnara v3.0 Zaawansowany układ wideo Pancia, sAIOnara v3.0, bazujący na chipie CXA2075, jest już dostępny.
Altirra 4.40 test 20 Nowa wersja rozwojowa popularnego emulatora Altirra zawiera szereg usprawnień i poprawek błędów.