Temat: Szukam Mads 1.7.9
W celach sentymentalnych szukam binarki mads 1.7.9 - gadałem z Tebe, ale nie udało się nam znaleźć.
Czy ktoś ma może w swoich historycznych archiwach takie coś?
Z góry dzięki!
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Czwarta edycja ATASCII Compo! Dziś, 1 października 2024, oficjalnie rozpoczął się okres nadsyłania prac!
Silly Venture 2024 SE - stuff Dostępny jest już stuff z zeszłomiesięcznego party Silly Venture 2024
FujiCup FujiCup ma na celu wspieranie sceny gier retro, dając uczestnikom szansę na pokazanie swojego talentu
Echa Silly Venture 2024 SE Są już dostępne wyniki Silly Venture 2024 SE
Uaktualnienie firmware do The400 Poprawki do "fizycznego" emulatora ośmiobitowych komputerów i konsol Atari.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
W celach sentymentalnych szukam binarki mads 1.7.9 - gadałem z Tebe, ale nie udało się nam znaleźć.
Czy ktoś ma może w swoich historycznych archiwach takie coś?
Z góry dzięki!
Dzięki, ale szukam dokładnie 1.7.9 (ew. 1.7.7 albo 1.7.8). Sprawdzaliśmy 1.7.6 i 1.8.0 (te mamy) i generują ciut inne binarki niż 1.7.9 mi 15 lat temu wygenerował :)
Wiem, dziwne, to tak do mojego prywatnego muzeum
W czeluściach mojego dysku znalazłem źródła dla tej wersji. Dodatkowych bibliotek nie posiadam, tylko plik mads.pas.
rafal@domek:/tmp/a/alien/atari/mads$ ./mads
mads 1.7.9
Syntax: mads source [options]
[...]
Wieczorem się ogarnę to wyślę (bo maila chyba gdzieś mam)
O, byłoby super. W międzyczasie Seban znalazł na Wayback machine wersję 1.7.8 która chyba generuje te same binarki. Ale dla pewności 1.7.9 byłoby bombowo :)
Hmm, a jak sprawdzić wersję? Bo mam jakieś archaizmy na lapku...
Uruchom z wiersza poleceń.
Fajne wykopaliska :)
Ja u siebie najbliżej dokopałem się do 1.7.6 i 1.8.0, a najdalej do 1.6.9.
A konkretnie chodzi o jakiś błąd, który był w 1.7.9?
nie ma błędów, są tylko features ;)
Feature, który zmienia swoje działanie pomiędzy wersjami 1.7.9, a 1.8.0 to taki wątpliwy feature ;)
Akurat w 1.8.0 przestało działać coś takiego
ift !SOME_LABEL
SOME_LABEL equ 7
eif
i trzeba było zmieniać na
.ifndef SOME_LABEL
I kilka jeszcze innych podobnych rzeczy.
o panie, ja mam widzę 1.9.5, więc nowa wersja. Muszę sprawdzić jeszcze na innym dysku.
----------------------
Heh, edyta znalazła 1.2.9 beta i 1.5.9 beta...
Ostatnio edytowany przez Sikor (2024-05-21 20:36:36)
Mam 1.7.8 z datą 4.10.2007 oraz 1.8.0 z datą 28.12.2007. Trzeba więc szukać czegoś pomiędzy :)
Patrząc tu: https://mads.atari8.info/mads_eng.html wersja 1.7.9 i 1.8.0 w historii są wymienione razem, więc może były (prawie?) identyczne?
@eru - wysłałem Ci wiadomość
@bober - wysłałem Ci wiadomość :D
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
[ Wygenerowano w 0.077 sekund, wykonano 16 zapytań ]