Temat: Gry na ST boxowane sprzedam
Mam na sprzedaz troche gier na Atari ST. Stan ogolnie dobry, czas obszedl sie z nimi dosc laskawie, ale jednak nalezy pamietac, ze to nie nowki i pewne slady 15-20 letniego przechowywania sa widoczne.
Dyskietki testowalem wczytujac gre do momentu jej pelnego uruchomienia. Na chyba ze 40 sprawdzonych dyskietek, nie udalo mi sie wczytac zaledwie 2 sztuk (wymienione nizej). Wiekszosc czytala sie bez oporow, w kilku przypadkach musialem potrzasnac dyskietka i moj ST chwytal za drugim razem. Screeny sluza jako dowod testow. Ale, co zrozumiale, po 20 latach nie moge dac zadnej gwarancji, ze gry wczytaja sie na kazdej maszynie. To i tak dziwne, ze jeszcze pracuja.
Tu sa fotki (plik wazy 9MB):
http://nosty.neostrada.pl/allegro/atari_st_gry.zip
Oczekuje na rezerwacje i propozycje cenowe do czwartku wieczor, potem ida na Allegro.
Nie za bardzo wiem jak je wycenic, wiec wole pozostawic inicjatywe kupujacym.
Staralem sie zrobic jak najdokladniejsze fotki. Zazwyczaj dobrze prezentuja stan faktyczny.
Poniezej sa komentarze i opis rzeczy, ktorych nie widac dobrze na zdjeciach (numeracja odpowiada zdjeciom):
01 - Untouchables - Niestety NIE CZYTA sie u mnie do konca. Te gre dorzuce za free temu kto zamowi najwiecej pozycji.
05 - Loom: wydanie firmy Kixx, czyli wznowienie. O pierwsze wydanie tej niecodziennej gry jest naprawde trudno.
07 - Goldrunner II - pudelko mocno wgniecione ale cale
08 - Starglider II - pieknie wydana i zachowana wraz ze sciezka dzwiekowa na kasecie!
10 - Menace - nie ma instrukcji i NIE CZYTA SIE. Te gre dorzuce za free temu kto zamowi najwiecej pozycji.
12 - Frenetic - zawiera duzy, kolorowy plakat
14 - 2Hot - zestaw 4 gier, instrukcja wspolna. Naprawde grywalne pozycje min: Golden Axe i Shadow Warrors - niesamowicie dynamiczna i plynna nawalanka uliczna.
15 - Double Dragon - obie czesci pudelka sa naddarte co widac na zdjeciu, ale powinno sie to dac ladnie skleic tasma,
16 - King's Quest III - pieknie zachowany kompecik!
17 - Larry III - naddarcie pudelka przebiegajace z boku i z przodu (po lewej). Ale mozna od wewnatrz skleic tasma przeroczysta; nie ma instrukcji tylko karty rejestracyjne, reklama gier Sierry i pocztowka z Larrym;
18 - King's Quest IV - pieknie zachowany kompecik!
21 - King's Quest - brakuje zewnetrznej obwoluty. Reszta w komplecie i w swietnym stanie.
23 - Rubicon - zawiera plakat A2
25 - Frontier - pudelko ma jak widac naddarty rog ale powinno dac sie ladnie zakleic klejem. Ja takich rzeczy wole nie ruszac. Brak tez mapy nieba. Poza tym jest wszystko. To moja ulubiona gra wszechczasow na ST obok Cywilizacji!
26 - pod tym numerem umiescilem 4 gry sprzedawane razem, w taki czy inny sposob mocno uszkodzone:
- Crazy Cars III (brak zewnetrzengo pudelka),
- Night Hunter - ma naddarte wszystkie skrzydelka pudelka,
- Ranx - nie moglem wczytac do konca (bombki)
- Last Duel - w pudelku jest demo gry RoadBlaser bez instrukcji