Dzień dobry.
Jestem świeżym i dumnym posiadaczem komputera Atari 65XE.
Byłbym bardzo wdzięczny, gdyby któryś z weteranów mi pomógł, mianowicie:
Mam problem z wgrywaniem gier z magnetofonu XC12. Jako, że ostatni raz używałem Atari 25 lat temu, nie mogę przywołać w pamięci szczegółów. Czy ten magnetofon ma wbudowane turbo fabrycznie? Czy gry nagrane w turbo wgrywa się inaczej niż nagrane bez turbo?
Zaczynam wgrywać grę (a mam kilka kaset i wszystkie wypróbowałem) i po jakimś czasie wyskakuje mi self test. Próbowałem zmieniać kąt ustawienia głowicy - lecz bez rezultatu. Jak mam wiedzieć, kiedy jest prawidłowo ustawiona?
Chodzi generalnie o to, że nie wiem, co jest przyczyną - rozmagnesowane kasety, ustawienie głowicy, uszkodzony magnet czy może komputer (ale to raczej mało prawdopodobne).
Bardzo proszę o pomoc
Cannon Fodder STE WIP #2 Krzysztof Jarzyna prezentuje nową wersję rozwojową kultowej gry Cannon Fodder dla Atari STE.
Wolfenstein 3D dla Atari z VBXE Pierwsze szczegóły oraz wersja testowa Wolfensteina 3D wykorzystującego układ VBXE.
Gopher2600 0.56.1 Najnowsza wersja Gopher2600 wprowadza wsparcie dla devcard Atari 7800 oraz liczne poprawki.
Gearlynx 1.2.13 Ukazała się aktualizacja Gearlynx, emulatora przenośnej konsoli Atari Lynx.
RM 800XL: Zdjęcia nowej płyty głównej Revive Machines prezentuje rewizję 2.0 płyty głównej i przygotowuje linię montażową RM 800XL.