x_angel, te pasy od przeskalowania, które opisałeś, to się takie zjawisko nazywa "mora" (efekt mory, czy tam prążki mory). Ja miałem taki efekt na ST podłaczonym w hires do vga lcd, ale to wygląda wtedy trochę inaczej i jest bardziej wyraziste (przynajmniej u mnie tak było). Natomiast te takie paski, które wyglądają bardzo podobnie do pokazanych przez hichal, to ja mam coś podobnego na niektórych płytach, a na niektórych nie mam i to cały czas na tym samym monitorze i tych samych kablach. Ale nie wykluczam, że tu może się z jakiegoś powodu nakładają na siebie różne efekty. Trzeba by sprawdzić płytę pod innym monitorem.
Harmonogram Silly Venture 2025 Prezentujemy pełny harmonogram wydarzeń od 20 do 23 listopada.
Nowy teaser RM800XL - launcher gier Revive Machines zaprezentowało kolejny film o RM800XL. To zaawansowany launcher gier z wieloma opcjami.
Atari CAS Play 0.05 - CAS w przeglądarce Krystone wydał Atari CAS Play 0.05, narzędzie do odtwarzania i konwersji plików .CAS w przeglądarce!
TasmARI - nowy projekt dla Atari Innowacyjne urządzenie łączące Atari ze światem IoT.
Nowe wieści o RM800XL Revive Machines prezentuje interfejs repliki Atari 800XL w dwóch nowych materiałach wideo.