x_angel, te pasy od przeskalowania, które opisałeś, to się takie zjawisko nazywa "mora" (efekt mory, czy tam prążki mory). Ja miałem taki efekt na ST podłaczonym w hires do vga lcd, ale to wygląda wtedy trochę inaczej i jest bardziej wyraziste (przynajmniej u mnie tak było). Natomiast te takie paski, które wyglądają bardzo podobnie do pokazanych przez hichal, to ja mam coś podobnego na niektórych płytach, a na niektórych nie mam i to cały czas na tym samym monitorze i tych samych kablach. Ale nie wykluczam, że tu może się z jakiegoś powodu nakładają na siebie różne efekty. Trzeba by sprawdzić płytę pod innym monitorem.
Harmonogram Silly Venture 2026 SE
Rusza Outline 2026 Kultowe demo-party Outline startuje w ten weekend. Sprawdź harmonogram i transmisję na żywo.
Biblioteczna strefa retro w Kościanie Retro spotkanie z Larkiem w Miejskiej Bibliotece Publicznej w Kościanie już 23 maja 2026 roku.
VBXETERM 0.19 Nowa wersja terminala dla Atari z VBXE wprowadza 11 fontów oraz ulepszony interfejs użytkownika.
Altirra 4.50 test 10 Nowa wersja testowa emulatora Altirra wprowadza usprawnienia w debuggerze oraz funkcję autosugerowania.