x_angel, te pasy od przeskalowania, które opisałeś, to się takie zjawisko nazywa "mora" (efekt mory, czy tam prążki mory). Ja miałem taki efekt na ST podłaczonym w hires do vga lcd, ale to wygląda wtedy trochę inaczej i jest bardziej wyraziste (przynajmniej u mnie tak było). Natomiast te takie paski, które wyglądają bardzo podobnie do pokazanych przez hichal, to ja mam coś podobnego na niektórych płytach, a na niektórych nie mam i to cały czas na tym samym monitorze i tych samych kablach. Ale nie wykluczam, że tu może się z jakiegoś powodu nakładają na siebie różne efekty. Trzeba by sprawdzić płytę pod innym monitorem.
Echa Sommarhack 2025 Podczas szwedzkiego party Sommarhack zaprezentowano kilkadziesiąt produkcji,
MadPascal 1.7.3 już dostępny Nowa wersja kompilatora MadPascal przynosi poprawki i optymalizacje
Echa Lost Party 2025 Wyniki, zapis wideo oraz stuff.
Lost Party 2025 startuje już jutro W Licheniu Starym rusza zlot fanów 8-bitowych komputerów
zeST 20250627 - Atari ST w FPGA z turbo! Nowa wersja zeST z trybem turbo 50 MHz i poprawkami Shiftera i MFP