Zakupiłem stację CA2001 z TOMS ale bez żadnego fizycznego modułu. Tylko rom i jakieś druciarstwo. Załączam dump romu z tej stacji bo przywracam ja do stanu z przed naprawy i mam sukces 95%. Tzn. wgrałem org. ROM na nowy eerprom i stacja działa choć ma dziwny problem, mianowicie po wyjęciu dyskietki i ponowym włożeniu stacja skacze do sektora z danymi i wraca do 00 i tak aż do momentu wczytania np. gry ale gdy, włoże dyskietkę wyłącze stację i włączę to zaczyna czytać po sektorach bez skakania i uruchamia np. grę czy demo. taki zonk, jakby podniesie głowicy do góry nie resetowało czegoś ale nie mam pojęcia czego. Co było grzebane w stacji poza dodaniem ROMU i switcha na dźwigni głowicy i zworce na złączu P7 którą usunąłem to nie wiele widzę.
Barbarian na Atari 8-bit już blisko Vega kończy prace nad nową konwersją kultowego Barbariana.
System Error tematem konkursu 24h Compo Poznaliśmy temat nowej edycji konkursu 24h na Atari.area. Czas na tworzenie!
Edytor poziomów Montezuma's Revenge Lew Daney udostępnił narzędzie pozwalające na tworzenie własnych piramid w kultowej grze na Atari.
Fujisan 1.1.5 Fujisan 1.1.5 przynosi poprawki w obsłudze FujiNet, usprawnienia XEX oraz nowe układy klawiatury.
Jutro start 24h Compo Już jutro poznamy temat nowej edycji 24h Compo.