No właśnie, mam taką atarkę (8 kości pamięci RAM) i mam problem - jest rozszrzenie na SIMM-ie i nie działa. Mam wątpliwości co do 24 nóżki SIMMa - jest podłączony do 16 nóżki U15 (trzecia kość pamięci od góry płyty) - czyli do masy. Przypuszczam, że przez to nie daje się uruchomić, ale chciałbym się upewnić - jest to ważny dla mnie egzemplarz (moje pierwsze Atari), w dodatku z Karin Maxi w środku.
Ktoś mógłby powiedzieć, pod co to ma iść (ewentualnie rozpiskę wszystkich połączeń SIMMa 256KB do tego podesłać/podegrać), bo z tego co się zorientowałem, jest to mocno różne w stosunku do 1MB.
Dzięki za ewentualną pomoc.
20. odcinek kursu programowania u Larka Larek wraca z okrągłą, dwudziestą częścią swojego popularnego kursu pisania gier na Atari.
ELITE Atari 8-bit! Dostępne demo portu gry ELITE (wersja dyskowa z BBC Micro) na komputery Atari XL/XE.
BBC BASIC dla Atari XL/XE BBC BASIC w wersji 3.10 dostępny na Atari XL/XE! Port stworzył Ivo van Poorten.
Altirra 4.40-test23 Kolejna testowa wersja Altirry przynosi poprawki w emulacji VBXE i usprawnienia w zarządzaniu firmware.
X. Basque Tournament of Atari 2600 Euskal Retro Association podsumowuje 10. edycję Baskijskiego Turnieju Atari 2600.