No właśnie, mam taką atarkę (8 kości pamięci RAM) i mam problem - jest rozszrzenie na SIMM-ie i nie działa. Mam wątpliwości co do 24 nóżki SIMMa - jest podłączony do 16 nóżki U15 (trzecia kość pamięci od góry płyty) - czyli do masy. Przypuszczam, że przez to nie daje się uruchomić, ale chciałbym się upewnić - jest to ważny dla mnie egzemplarz (moje pierwsze Atari), w dodatku z Karin Maxi w środku.
Ktoś mógłby powiedzieć, pod co to ma iść (ewentualnie rozpiskę wszystkich połączeń SIMMa 256KB do tego podesłać/podegrać), bo z tego co się zorientowałem, jest to mocno różne w stosunku do 1MB.
Dzięki za ewentualną pomoc.
Altirra 4.50 test 11 Avery Lee udostępnił nową wersję testową emulatora Altirra z nowym, eksperymentalnym paskiem zadań.
C.E.T.A.S. - nowy projekt na Atari 8bit Rafał Dudek i Vladimir Janković pracują nad unikalną strzelaniną z alternatywną historią w tle.
Postępy nad konwersją Golden Axe Zobacz najnowsze zmiany w nadchodzącym hicie na 8-bitowe Atari, nad którym pracuje znana ekipa.
Cannon Fodder STE WIP #2 Krzysztof Jarzyna prezentuje nową wersję rozwojową kultowej gry Cannon Fodder dla Atari STE.
Wolfenstein 3D dla Atari z VBXE Pierwsze szczegóły oraz wersja testowa Wolfensteina 3D wykorzystującego układ VBXE.