No właśnie, mam taką atarkę (8 kości pamięci RAM) i mam problem - jest rozszrzenie na SIMM-ie i nie działa. Mam wątpliwości co do 24 nóżki SIMMa - jest podłączony do 16 nóżki U15 (trzecia kość pamięci od góry płyty) - czyli do masy. Przypuszczam, że przez to nie daje się uruchomić, ale chciałbym się upewnić - jest to ważny dla mnie egzemplarz (moje pierwsze Atari), w dodatku z Karin Maxi w środku.
Ktoś mógłby powiedzieć, pod co to ma iść (ewentualnie rozpiskę wszystkich połączeń SIMMa 256KB do tego podesłać/podegrać), bo z tego co się zorientowałem, jest to mocno różne w stosunku do 1MB.
Dzięki za ewentualną pomoc.
SprEd 1.3.2 od Bocianu Bocianu wydał nową wersję przeglądarkowego edytora duszków SprEd. Odkryj nowe funkcje w wersji 1.3.2!
RM800XL coraz bliżej RM800XL to nowoczesne wcielenie kultowego Atari 800XL, które łączy tradycję z nowoczesną technologią.
Arkanoid z PC na Atari z VBXE Trwają prace nad portem Arkanoida z PC na 8-bitowe Atari, wykorzystującym możliwości rozszerzenia VBXE.
Projekt RE-FALCON 030 od Suavka Suavek, pracuje nad repliką płyty głównej Atari Falcon 030.
Fujisan 1.0.4 Wydano nową wersję Fujisan z krytycznymi poprawkami dla kompilacji i pakowania na Linuxie.