No właśnie, mam taką atarkę (8 kości pamięci RAM) i mam problem - jest rozszrzenie na SIMM-ie i nie działa. Mam wątpliwości co do 24 nóżki SIMMa - jest podłączony do 16 nóżki U15 (trzecia kość pamięci od góry płyty) - czyli do masy. Przypuszczam, że przez to nie daje się uruchomić, ale chciałbym się upewnić - jest to ważny dla mnie egzemplarz (moje pierwsze Atari), w dodatku z Karin Maxi w środku.
Ktoś mógłby powiedzieć, pod co to ma iść (ewentualnie rozpiskę wszystkich połączeń SIMMa 256KB do tego podesłać/podegrać), bo z tego co się zorientowałem, jest to mocno różne w stosunku do 1MB.
Dzięki za ewentualną pomoc.
Fujisan 1.1.6 Ukazała się aktualizacja Fujisan, nowoczesnego frontendu dla emulatora Atari800 z obsługą FujiNet.
A7800DS 5.2a Nowa wersja emulatora Atari 7800 dla konsol DS/DSi przynosi poprawki błędów i lepszą synchronizację.
Barbarian na Atari 8-bit już blisko Vega kończy prace nad nową konwersją kultowego Barbariana.
System Error tematem konkursu 24h Compo Poznaliśmy temat nowej edycji konkursu 24h na Atari.area. Czas na tworzenie!
Edytor poziomów Montezuma's Revenge Lew Daney udostępnił narzędzie pozwalające na tworzenie własnych piramid w kultowej grze na Atari.