10,001

Cyprian napisał/a:
prz napisał/a:

Ten kto się nie szczepi nie powinien mieć dostępu do publicznej służby zdrowia bo chorobami z powodu braku szczepień (na "własny wybór") obciąża środki, które mogłyby być przeznaczone na poważniejsze choroby dla tych, którzy się szczepią.

A niezaszczepieni są zagrożeniem nie tylko dla siebie, ale przede wszystkim dla zaczepionych.

dobrze rozumiem że jesteś zaszczepiony na małpią grypę?

Niektórzy mawiają, że nie ma głupich pytań...

10,002 Ostatnio edytowany przez xxl (Wczoraj 18:04:45)

prz napisał/a:

Ten kto się nie szczepi nie powinien mieć dostępu do publicznej służby zdrowia bo chorobami z powodu braku szczepień (na "własny wybór") obciąża środki, które mogłyby być przeznaczone na poważniejsze choroby dla tych, którzy się szczepią.

Ten kto dużo słodzi nie powinien mieć dostępu do publicznej służby zdrowia bo chorobami z powodu spożycia nadmiaru cukru (na "własny wybór") obciąża środki, które mogłyby być przeznaczone na poważniejsze choroby dla tych, którzy mniej slodza.

lewaki traktuja ludzi jak trzode.

ewidentnie wyborcy lewicy identyfikuja sie jako prosiaki :D

http://atari.pl/hsc/ad.php?i=1.

10,003

xxl napisał/a:

Ten kto dużo słodzi nie powinien mieć dostępu do publicznej służby zdrowia bo chorobami z powodu spożycia nadmiaru cukru (na "własny wybór") obciąża środki, które mogłyby być przeznaczone na poważniejsze choroby dla tych, którzy mniej slodza.

Naprawdę porównałeś szkody spowodowane słodzeniem do zakaźnych chorób, które przed wprowadzeniem powszechnych szczepień zabijały kilka milionów osób rocznie? Dobrze się czujesz?

Czy możecie wyjaśnić, Stirlitz, dlaczego wasz służbowy adres stirlitz@rsha.gov.de ma aliasa justas@gru.su?
Nie czytam PM. Proszę używać e-mail.

10,004 Ostatnio edytowany przez prz (Wczoraj 18:17:25)

xxl napisał/a:
prz napisał/a:

lewaki traktuja ludzi jak trzode.

ewidentnie wyborcy lewicy identyfikuja sie jako prosiaki :D

Jakbyś zacytował post w całości z cytatem, to było w nim, że chodzi o wypowiedź na temat nie szczepienia dzieci. Jak na razie mamy kalendarz obowiązkowych szczepień dzieci. Skoro jak na razie jest to obowiązek, to jego niespełnienie powinno prowadzić do konsekwencji nieobciążających tych, którzy obowiązek spełniają. Obowiązku nie spożywania cukru nie ma, więc jest to średnie porównanie. Ok, niech Ci będzie, że jest to lewackie, a nie prawilne foliarskie. Mnie jednak przymiotniki średnio interesują, natomiast jak działają szczepionki wiem.

10,005

dely napisał/a:

Naprawdę

oczywiscie. poza tym jesli zabily to znaczy ze osoby te juz nie stanowia obciazenia dla pub;icnej sluzby zdrowia w odroznieniu od uzytkownikow przewleklych chorow spowodowanych cukrem ;-)

poza tym pomysl chwilke: zeby wejsc na rynek pracy i placic podatki oraz obowiazkowa ;-) skladke zdrowotna chcesz wprowadzic prog wejscia jakim jest odpowiedni stan zdrowia...

po prostu rece opadaja

http://atari.pl/hsc/ad.php?i=1.

10,006

prz napisał/a:

natomiast jak działają szczepionki wiem.

Nie wiesz

Różne różności dla Atari i nie tylko - przydatne, bądź nie ale i tak warto zajrzeć...
http://atari.myftp.org  Atari - Power without price and necessary elements with some sh*t onboard
https://reversing.pl SSL enabled site

10,007

xxl napisał/a:

poza tym pomysl chwilke: zeby wejsc na rynek pracy i placic podatki oraz obowiazkowa ;-) skladke zdrowotna chcesz wprowadzic prog wejscia jakim jest odpowiedni stan zdrowia...

Odpowiedź nie na temat, poza tym masz jakieś urojenia. Proszę mi nie mówić, co ja chcę - w szczególności, że nic takiego nie napisałem.

Czy możecie wyjaśnić, Stirlitz, dlaczego wasz służbowy adres stirlitz@rsha.gov.de ma aliasa justas@gru.su?
Nie czytam PM. Proszę używać e-mail.

10,008

@xxl
Tak korzystając z okazji: czy będzie w końcu szczepionka na niedokończoną "Zemstę Montezumy"? ;-)