Mam US pożyczonego od Mono i udało mi się sprzęt uruchomić. Postępując zgodnie z instrukcją ze strony Jookiego zainstalowałem sterowniki ICD czy jakoś tak. Dysk sformatowałem, porobiłem partycje i ogólnie wszytsko gra i buczy :). Zastanawaim się teraz jak na ten dysk pozgrywać software. Optymalnie byłoby wsadzić kartę do czytnika w PC i pozrzucać wszystko jak leci pod Windosem, ale tak prosto nie ma. Windows nie rozpoznaje formatu karty - pisze że karta nie sformatowana. Czy jest zatem jakiś sposób (specjalne oprogramowanie?) aby w ten sposób potrzebne rzeczy na kartę pozgrywać? Czy trzeba wszystko przenosić kilobajt po kilobajcie na dyskietkach?
HDDRIVER 13.01 Aktualizacja HDDRIVER przynosi poprawki dla HDDRUTIL oraz lepszą obsługę szybkiego sprzętu.
192p Test Suite dla 8-bitowego Atari Nowy program do testowania i kalibracji obrazu dla Atari XL/XE od HanJammera.
Atari800 7.0.0 Pierwsza wersja emulatora z funkcją pobierania z sieci i mnóstwem nowości.
Obrazy w 1024 kolorach na VBXE Nowy konwerter i przeglądarka obrazów dla rozszerzenia VBXE pozwalają wyświetlić aż 1024 kolory.
Gearlynx 1.2.15 Emulator Atari Lynx doczekał się ważnej aktualizacji z wieloma nowymi funkcjami.